Руският патриарх Кирил нарече Исус „неудачник“, а апостолите – „загубеняци“

Масовата култура насърчава хората да „слизат“ все по-надолу в морала, да се отказват от  християнските ценности, като им  предлага „лесен живот“, заяви патриархът на Москва и цяла Русия Кирил.

– Тоест от   гледна точка на тази масова култура  Христос  е бил неудачник. Ако хората не вярват във възкресението, как  свършва всичко това? Той е бил убит, той е бил екзекутиран. Ами светите апостоли? Всеки до един, с изключение на Йоан, всички са екзекутирани. Слушайте, това е група от аутсайдери, загубеняци, – каза той.

Главата на Руската православна църква заяви, че изборът на „тесен път“ с Вярата помага на човек да „стигне до звездите“ по  „труден, но спасителен“ път.

Преди време патриарх Кирил заяви, че народът на Русия трябва да спре всички спорове по отношение на исторически личности и периоди.

– Трябва да преминем през тази епоха, този период на нашето обществено развитие и да затворим  темата за войните около историческите личности и всички исторически периоди – заяви патриархът по време на среща с участниците в международния фестивал „Вяра и слово“.

Според становището на патриарха, прекратяването на дискусиите около паметниците на различни исторически личности говори „за определена зрялост  на хората и за  добрия смисъл на думата толерантност.“ Този дебат трябва да бъде далеч от гражданите, които приемат гледната точка на някой друг, смята Кирил.

Източник: Vlasti.net

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *