Предсказанията на Нострадамус за 2017 г.

За  четиристишията   на Нострадамус не може да се каже , че се отличават с  точност и еднозначност. Те, всъщност, могат да се тълкуват и така и така; но изследователите на наследството, оставено от този пророк, са се научили  да ги класифицират  и тълкуват с доста висока степен на точност.

Вижте предсказанията на Нострадамус за 2017 г., свързани с четиристишията на великия пророк.

 Войните в света

През 2017 г. Нострадамус прогнозира въоръжен  конфликт между Турция и Иран. Отначало това  ще бъде местна война,  като преимуществото, в крайна сметка, ще се окаже на страната на Иран. Това събитие е описано в алманаха от  1565 г., където  той говори за „смъртоносна война.“

Той обозначава  участници като носители  на чалми с  различни цветове – син (такива са на турците) и бял (това е традиционно за иранците). В бъдеще тази война  турската страна ще се опита да използва за  експанзия в Европа.

Пътят на армията си, по мнението на Нострадамус, турците ще се опитат да прокарат през цяла Африка. И точно там ще  затънат и ще бъдат принудени да се върнат. Наред с другите неща, през 2017 г. ще продължи борбата между ислямисти и християни. Но всъщност е  невъзможно да се твърди със сигурност дали това  ще са  конфликтите, които виждаме днес, или ще възникнат нови.

Геополитика

Геополитическите предсказания на Нострадамус се отнасят главно за Германия и Италия. В тези страни пророкът вижда  смяна на ръководствата. Тези събития са описани в 87-ото и 16-то четиристишие на втори центурион. За „германския  принц“  той казва, че царуването му ще приключи.

Освен това, определено може да се каже, че  говори за Ангела Меркел, тъй като в  четиристишието (87), пророкът казва, че е „дама“.

Нострадамус казва в това четиристишие: „времето вече няма да и се покланя.“

Що се отнася до италианското ръководство,  16-то четиристишие гласи: в Италия – „в Неапол, Палермо, Сицилия, Сиракуза“ – ще се появят „нови тирани.“

Между другото, има вероятност, че с тези нови италиански ръководители световните лидери ще се опитат да се борят с обединени  усилия. В същото 16 четиристишие, където се  говори за  агресивната  политика в Италия, са изброени  столиците на държави и населени места, ръководителите на които ще бъдат готови да поемат тази отговорност.

Това са  Великобритания, Белгия, Иран. Освен това, предсказателят им предрича успех. Но това ще бъде постигнато с много кръв; Нострадамус пише за „голяма хекатомба“ –  значителни човешки жертви. В международните отношения ще се засили  пренебрегването  на закона.

Плюс това в периода на сериозна криза ще се намесят и  някои правителства, които определят световната политика. Ключовите правила и регламенти, на които се основава  настоящата политическа система на света, ще бъдат игнорирани все по- открито.

„Магистратите ще осъдят … безполезни закони“ – пише Нострадамус в 47-ото четиристишие на първи центурион. Екологията на някой  „голям град“ ще бъде  „нарушена от води“ и „природни бедствия“. Преди  този потоп ще се появи някакво уродливо  същество.

Преводачи приемат, че  между тези два фактора (появата на чудовището и потоп) има пряка връзка, като предполагат, че Нострадамус пише за това  в 86 четиристишие в V центурион. Може би е смятал, че уродливото  създание е  символ,  проявен  във физически план от  висшите сили за предупреждение  и наказание на хората с вода.

Последствие от потопа, казва Нострадамус, ще бъде загубата  на властта и статуса на  лидерите на страните, в които това ще се случи („великите“ ще се окажат  „някъде в изгнание“).

А във Франция, напротив, ще има значителен недостиг на вода. Може би причината за това ще бъде  замърсяването на водоемите. Поради това ще избухнат големи вълнения („голяма ярост“), при това особено силни в армията. Хората от регионите в проблемните зони, най-вероятно, ще бъдат евакуирани в кораби „по  Рона.“

Това е картината, която рисува Нострадамус в  71  четиристишие на V центурий . Освен това човечеството рискува да се сблъска и  с проблема с „великия глад“. В 67  четиристишие на I центурион пророкът казва, че отначало   огнищата  ще  възникват от време на време, но много скоро ще  се разпространят в много региони на планетата.

Related Posts

One thought on “Предсказанията на Нострадамус за 2017 г.

  1. Нищо не се сбъдна от предсказаното за изтичащата 2016 г. и нищо няма да се сбъдне от предсказаното за 2017 г. Считам че нищо конкретно не е предсказано по години и конкретни събития. Баба ванга не е предсказвала нищо конкретно, а по принцип. Писанията на французина всеки тълкува както му изнася. Възможно е и т.нар.предсказатели никога да не са съществували. Но, считам че има търговци, които си измисят текстове на пророчества и с тях изкарват пари чрез посещения и реклами. Хора, не вярвайте на подобни писания.

    Аз ги чета само за забавление. Весели празници!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *