8 богаташи притежават повече средства, отколкото общо имат 3,5 милиарда човека на Земята

Организацията Oxfam съобщи, позовавайки се на доклада «An economy for the 99 percent», че капиталът на осемте най-богати бизнесмени е достигнал размера на средствата, притежавани от половината от световното население.
Според изследователите, в „осемте“ най-богати влизат основателят на Microsoft Бил Гейтс (USA), основателят на Inditex Амансио Ортега (Испания), главният директор на Berkshire Hathaway Уорън Бъфет (САЩ), собственикът на Grupo Carso Карлос Слим Хелу (Мексико), изпълнителният директор на Amazon Джеф Безос (USA), съоснователят на Facebook Марк Цукерберг (USA), главният изпълнителен директор на Oracle Лари Елисън (САЩ) и ръководителят на компанията Bloomberg LP Майкъл Блумбърг (САЩ). Оказва се, че състоянието на тези осем бизнесмени е  равно на общото състояние на  3,5 милиарда човека.
Първият трилионер се очаква да се появи до  25 години, се казва още в доклада. При това всеки десети жител на Земята разполага с по-малко от два долара на ден.
В края на 2016 г. бе съобщено, че най-богатите хора в света, според версията на Bloomberg, от началото на годината за забогатели с още  237 милиарда долара, а общото им състояние е достигнало фантастичните $ 4,4 трилиона.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *