Извънземните са посещавали Земята – това е зашифровано в древни произведения на изкуството

Привържениците на тази конспиративна теория твърдят, че древни произведения на изкуството могат да  крият признаци, че извънземни са посещавали  Земята. Картини, рисувани преди няколко века, скални рисунки, гоблени и много други,  съдържат символи и фигури , в които могат да се видят НЛО и извънземни.

Но критиците казват, че това  просто е неправилно разглеждане на религиозни символи и фигури.

Нека и ние   разгледаме такива произведения на изкуството и да  помислим  дали те наистина изобразяват НЛО и извънземни, или нещо друго.

Благовещение със Свети Eмидий, 1486


Картината на  италианския художник Карло Кривели  е създадена  през 1486 г. Той е пресъздал момента, в който Архангел Гавраил предава на  Дева Мария  посланието, че тя ще роди Исус.

Привържениците на конспиративните теории предполагат, че дискът, изобразен в горния ляв ъгъл и осветяващ  Мария,  е космически кораб.

Но експерти казват, че това е просто група от ангели, които са образували  кръг в небето. Пръстенът и струящата от него светлина символизират Светия Дух,  идващ към  Дева Мария.

Илюстрация из книгата «Ume Не Chiri», 1844

Urobune е  мистериозен, неизвестен обект, който е открит край бреговете на Източна Япония през 1803 г.

Обектът е изобразен  в цели три различни японски текста, включително и в книгата «Ume Не Chiri», 1844.

На картинката се вижда обект, приличащ на  НЛО, който японските моряци намерили в океана.

В описанието се казва, че обектът е бил направена от стомана и стъкло, и е бил  достатъчно голям за да  побере човек.

Вътре моряците открили странни надписи, които не могли да дешифрират.

Прославяне на Евхаристия, 1600

На  тази картина италианският художник от 17-ти век Бонавентура Салимбени изобразява Бог Отец и Исус. Те гледат надолу към  Божието царство.

Но странният кръгъл обект,  поставен между тях, напомня на руския  космически спътник, изстрелян  350 години по-късно, през 1957 г.

Конспиролозите  твърдят: „Такова сходство не може да бъде просто съвпадение.“

Свети  Волфганг и Дявола, 1475

За да създаде  тази картина  известният  художник от 15-ти век, Михаел Пахре,  се   вдъхновява от легендата за Свети Волфганг, който убедил дявола да    му помогне в изграждането на църква.

Свети  Волфганг е епископ на Регенсбург в Бавария през 10 век.

Конспиролозите твърдят, че фигурата на дявола в картината може да бъде образа на извънземен,  който посетил Земята.

Но това е много съмнително, предвид факта, че дяволът е представян в най-различни странни форми в цялата история на религиозното изкуство.

Кръщението на Христос, 1710

Критиците смятат, че тази картина илюстрира пасаж от Свещеното Писание: „Отвориха Му се небесата, и видя Йоан Божия Дух, който слиза като гълъб и се спускаше на Него.“

Тя е нарисувана от холандския художник от Aрт де Гелдер през 18 век.

Конспиролозите смятат, че обектът под формата на диск, и насочващ  ярка светлина на Йоан Кръстител и Исус може да е НЛО.

„Художникът е искал да предаде посланието, че Исус е бил свързан с извънземните и, може да е от извънземен произход“, смятат те.

Перуанска  скална рисунка от   6-ти век

Древните перуанци, населявали платото Наска, са известни с това, че  са оставили след себе си  скални рисунки с  огромни размери. Много от тях са били направени между първи и шести век.

На тази рисунка е изобразена фигура, за  която се предполага, че прилича на извънземен.

Смята се, че местните хора са изрязали тази фигура за да съобщят на извънземните, че  ценят техните посещения.

Но това  изображение със същата вероятност може  да е и послание към  древните перуански богове.

Мадоната със Свети Джованино, 15-ти век

На  тази картина италианският ренесансов художник Доменико Гирландайо е изобразил Богородица, майката на Исус, която гледа към  двете си деца.

Картината може да се види в Palazzo Vecchio във Флоренция.

В горния десен ъгъл над Мария може ясно да се види обект с формата на диск. В далечината на брега се вижда овчар, който гледа към този обект на небето. Той прикрива с ръка  очите си, може би защото обектът е метален  и блести на Слънцето. Според привържениците на конспиративните теории, обектът поразително прилича  на сегашните НЛО.

Но противниците на конспиративните теории твърдят, че произведенията на изкуството от тази епоха често изобразяват облаци, които изливат  Божествената светлина като религиозни символи.

По материали на e-chronicles

© 2019 nepoznato.energetika-bg.com All rights reserved!

Бунтът на земляните, държани като роби в тайните бази на извънземните – конспирация

Фил Шнайдер  е бил инженер, който е работил за правителството на САЩ и е участвал в създаването на подземните бази.     … Фил имал приятел Рон Ръмел,  бивш офицер от… Continue reading „Бунтът на земляните, държани като роби в тайните бази на извънземните – конспирация“

Клонингите – зловещата технология на извънземните

След втората среща на извънземните с американския президент Дуайт Айзенхауер, станала през 1955. в  базата Едуардс, американците, получават  от тях редица извънземни технологии. Едната  от тях е технологията за клониране.… Continue reading „Клонингите – зловещата технология на извънземните“

Още по темата във фейсбук:

© 2019 nepoznato.energetika-bg.com All rights reserved!

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *