Състоянието на Ротшилд превишава доходите на 75% от населението на света

Ротшилд контролират повече  богатства,    отколкото  8-те най-богати милиардери в света и 75% от населението на света, взети заедно, пише yournewswire.com.

В доклада на  Oxfam International, публикуван наскоро,   се подчертава рязкото увеличаване на неравенството в доходите, и отбелязва, че общото съсстояние на 8-те най-богати хора в света е повече,  отколкото  половината от доходите на половината от населението на света, т.е. около 3,6 милиарда човека, а целта на  доклада е в това  да подобри информираността за несправедливостта и нечестността, присъщи на сегашната  глобална икономическа система.

Изброените по-долу 8 милиардери заедно с предполагаемите техни богатства,  се равняват общо на $ 426,2 милиарда долара.

Бил  Гейтс – $ 75 млрд.
Амансио Ортега – $ 67 млрд.
Уорън Бафет – $ 60,8 млрд.
Карлос Слим Хелу – $ 50 млрд.
Джеф Безос – $ 45,2 млрд.
Марк Цукерберг – $ 44,6 млрд.
Лари Елисън – $ 43,6 млрд.
Майкъл Блумбърг – $ 40 млрд.

Според Waking Times, твърдението на Oxfam International, че световната икономика  умишлено се управлява  в полза на богатите, безусловно, е вярно, но докладът не е нацелил десетката на този  сериозен проблем. Той пренебрегва факта, че най-големият проблем е моделът на глобалния централен банкинг, който е частна собственост, и се базира на дълг на основата на необезпечни, хартиени валути.

В момента  банковият модел е продукт на стотици години  планирано  развитие, структуриране, манипулации, действия въз основа на сила и хитрост, които започват с  Майер Амшел Ротшилд,

за първи път създал  банкови и финансови къщи в Германия през 18-ти век.

Внимателното натрупване на  богатство с помощта на петима синове,  позволява на Ротшилд да реализират огромни печалби по време на Френската революция чрез предоставяне на финансови и военни доставки за  Австрия, което от своя страна позволява на многообещаващата  семейна империя да се превърне в мултинационална организация, която се е превърнала в момента в най-големият финансист на промишлеността и войните.

Към  2016 г.  Ротшилд е династия с  невъобразимо богатство, голяма част от което по някакъв начин успява да скрие, и в резултат  Ротшилдови никога публично не се появяват в списъците на най-богатите и най-влиятелните фамилии в света. Разделяйки своя  капитал сред  многото членове на семейството, включително многото потомци и наследници, от време на време някой от членовете на семейството все пак попада в списъка на най-богатите хора в света. Въпреки това, като цяло, семейството е най-успешният финансов проект, който светът някога е познавал.

Investopedia оценява общото им семейно богатство на  над $ 2 трилиона в активи и холдинги, които принадлежат на  някои от най-старите в света световни корпорации:

„… Тяхната собственост  включва редица  различни отрасли, включително финансови услуги, недвижими имоти, минно дело, енергетика, и дори благотворителност. Има редица финансови институции, принадлежащи на Ротшилд, които и досега действат в Европа, включително, NM Rothschild & Sons Ltd в Обединеното кралство и Edmond de Rothschild Group в Швейцария. Семейството притежава повече от десет винарски къщи и фабрики в Северна Америка, Европа, Южна Америка, Южна Африка и Австралия.

С притежаването  на   $ 2 трлн., както се съобщава, богатството на семейството надвишава повече от пет пъти общото  богатство на  8-те най-големи  милиардери в света, което означава, че семейство Ротшилд само контролира повече богатство, отколкото, може би,  три притежават  три четвърти или повече, хора в  света.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *