Ако всички жители на Земята заживеят в един град? (видео)

Какво би станало, ако цялото население на  Земята се настани да  живее само  в един град? Колко голям ще бъде  този метрополис, и дали той ще бъде в състояние да обезпечи всички ресурси? Има ли някакви примери от реалния живот за град със свръхвисока плътност на  населението? На тези и други въпроси отговаря RealLifeLore.

През септември каналът на  YouTube RealLifeLore публикува видеоклип с една история за това възможно ли е всички хора на Земята да живеят само в  един град. Видеото изследва плътността на населението в  различни градове и разглежда примери за реално съществуващи пренаселени райони, като например града-крепост  Коулун в Хонг Конг.

Уловката е, че засега  строителите не разполагат с подходяща технология, а строителството,  според експерти, ще започне около 2030 г. и ще бъде завършено до 2110.

Като разказва авторът на  видеото,  за хората, които са принудени да живеят в град-колос, животът няма да е особено сладък, особено в сравнение с начина, по който живеят сегашните жители на големите градове.

От друга страна, предимството на този град е в това, че той може да съществува като самостоятелна система на  сравнително малка площ, сравнима по размер с  площта на Фарьорските острови в Шотландия.

Така че в случай на ядрена война, падане на метеорит или друга глобална катастрофа, човечеството има всички шансове да оцелее без да се налага постоянно да  напуска града.

Следва видео:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *