Богаташите се подготвят за Апокалипсиса: Бункери, оръжия, убежища

Два хектара земя в Тихия океан, и винаги зареден хеликоптер: в Силиконовата долина, както пише вестник The New Yorker, все повече богаташи предприемат необходимите мерки в случай, че настъпи Апокалипсис.

Ако се разпадне световният ред ще бъде дяволски трудно да се намерят контактни лещи или дори нов чифт очила. На Стив Хъфман това е добре известно. Ето защо през ноември миналата година той си е направил специална операция на очите за да се отърве от късогледството.

    „Без очилата – признава Хъфман пред  американското списание The New Yorker, – аз съм труп.“

 

Наскоро организацията с нестопанска цел „Oxfam“ публикува информация по тази тема. Според проучване, публикувано от „Oxfam“ по повод на   Световния икономически форум в Давос, само осем от най-богатите хора в света притежават повече  активи отколкото цялата най-бедна половина от населението на света.

В Германия, според това проучване, има същия драматичен дисбаланс в разпределението на имуществото.

 

Ето няколко примера за това, какво представлява подготовката за извънредни ситуации: генералният директор на Reddit Кристоф  Хъфман, по собствените му думи, има няколко мотоциклети (в края на краищата, както знаете, в случай на апокалипсис на първо място се образуват огромни задръствания по пътищата), голяма колекция от оръжия, боеприпаси и храна.

    „Това ще ми помогне за известно време да оцелея  в собствената си къща“, – казва Хъфман.

 общности  различни аспекти на борбата за оцеляване: противогази, бункери и дори места на планетата, който няма да бъдат засегнати от  последиците от изменението на климата.

В технологичния сектор, например, някой вече е загрижен от  развитието на изкуствения интелект. Хиляди хора, които в резултат на тези промени,   могат да загубят работата си, а  в бъдеще могат да излязат на  барикадите срещу самата тази технологична индустрия.

Christoph Rottwilm, Der Spiegel

 

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *