9 видове болки, които са пряко свързани с емоционалните ви състояния

Физическата болка е пряко свързана с емоционалното ни състояние. Западната медицина обикновено не вижда връзката между емоциите, психическо състояние и тялото. Все пак, ако започнете да обръщате повече внимание на сигналите, подавани от тялото ви, и   започнете да  изпитвате връзката между физическо и емоционално състояние, вие ще имате възможност да разберете, откриете и да излекувате всичките си болки много  лесно.

Тук ще ви разкажем за 9 вида болки и страдания, които са свързани с различни емоционални състояния на всеки човек. Това са такива признаци, които показват, че сте се сблъскали с определени емоционални затруднения или сте силно подложени на стрес:

Главоболие

Главоболие се предизвиква от стреса, който ни дебне на  всяка крачка. Отделете време за да си починете, да се отпуснете малко и да намалите  стреса.

Болки в шията

Ако   чувствате болки в областта на шията, може би просто не можете да простите на другите или на себе си. Болката ще си отиде ако  по-често си  мислите за това, което ви харесва в хората.

Болки в раменете

Болката в рамото може да е свързана с тежък емоционален стрес. Ето откъде идва изразът „нося на раменете си непосилна тежест.“ Трябва да се научите да предвиждате потенциалните проблеми и да разработвате  решения за тях, а това същото, „тежко бреме“ могат да споделят с вас близките ви хора,  които винаги са готови да ви помогнат.

Болка  в горната част на гърба

Такава болка означава, че нямате адекватна емоционална подкрепа. Може би се чувствате необичани и нежелани. Ако сте самотни, това може да означава, че е време да отидете на среща.

Болка в долната част на гърба

Това може да означава, че сте прекалено притеснен за пари. Е, може би,  е време да  повдигнете въпроса за дългоочакваното увеличение на заплатата, или да  помислите за други възможности за подобряване на финансовото си състояние.

Болка в лактите

Това означава, че се противопоставяте на промените в живота си. Ако ръцете ви  трудно се огъват, тогава, може би, животът ви напълно е „закостенял.“ Направете компромис и се опитайте да „раздвижите блатото“, в което сте попаднали.

Болки в ръцете

Това може да означава, че се отнасяте към другите така, както не би трябвало. Защо не се сприятелите с някого,   обядвате с колега, или  потърсите своята половинка?

Болки в тазобедрената става

Такава болка означава, че се страхувате да се движите. Силно се съпротивлявате на движението напред и на промените. Вероятно сте много внимателни при вземането на решения.

Болки в коленете

Болка в коляното може да е знак, че егото ви е прекалено голямо, и имате твърде високо мнение за себе си. Бъдете скромни. Включете се в  доброволчески дейности. И Не забравяйте, че ​​сте смъртен.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *