На Марс има същия бял „монолит“ както и на неговия спътник – Фобос

Голям, самотно издигащ се  бял камък, приличащ на  сфера с диаметър около 100 метра, са открили виртуални археолози  на снимка на НАСА, изпратена от апарата  Mars Reconnaissance Orbiter (MRO).

На него е инсталирана  камера с висока резолюция (HiRISE), която прави снимки с отлично качество. НАСА ги качва на  сайта си, давайки възможност на  ентусиастите да разглеждат  детайлите на пейзажа, търсейки нещо аномално

Линк към снимките на НАСА ТУК.

Тази сфера изглежда изкуствена. Намира се в района, наречен  Валис. Теренът е  сив, а  сферата –  бяла. Затова съвсем ясно се откроява от околния фон. Ето защо предположението, че обектът е построен от извънземна цивилизация,  изглежда не чак толкова неразумно. Не е изключено ТЕ все още да са там.

Предназначението на  сферата, разбира се, е неизвестно. Тя може да бъде и ретранслатор и хангар, а може да е и база. Освен ако, разбира се, това не е просто една марсианска скала.

Но има нещо още по – странно: на Фобос – спътника на Марс – има приблизително същата кула като на  самата планета, но е по-известна под името „монолит“. Той е разположен на страната, обърната към Марс.

Монолитът от Фобос

За „монолита“ е обичал да разказва легендарният астронавт Едуин (Бъз) Олдрин – вторият човек, който стъпва на повърхността на Луната през 1969 г. Според него е достатъчно да  погледнем снимката на „монолита“, за да се уверим, че: някой специално го е поставил там.

Първи  мистериозния обект на  Фобос забелязват Ефрейн Палермо и Лен Флеминг – предците на съвременните виртуални археолози. Забелязват го  през 1998 г. на снимките от   марсианския спътник  (SPS252603 и SPS252603), предадени от  сондата Mars Global Surveyor.

Палермо и Флеминг първи наричат монолита „монолит“ и определят, че  височината му е  около 76 м.

А е имало и възможност да се разбере това. Уфолозите възлагат надеждите си на мисията „Фобос-Грунт“, в рамките на която се  планира  кацане на спътника на Марс. Те смятали, че дори и  ако сондата не кацне близо до монолита, то поне ще  направи снимка на обекта от близко разстояние. Но това не се случва. Фобос-Грунт никога не излита от Земята.

За съжаление …

Защото както казва веднъж представителят  на канадската космическа агенция – д-р Алън Хилдебранд: „Ако стигнем до този „монолит“, след това може да не се наложи да летим някъде другаде…

Докторът  намеква, че „монолитът“ крие конкретни извънземни тайни. А и технологии.

И сега подобен обект е открит на Марс. Как да не си помислим, че сферата на планетата и монолитът на нейния спътник не са свързани? Предстои да разберем, защото твърде много тайни се натрупаха….

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *