Подарете си свободата да бъдете себе си, а на другите – да бъдат други

 
Няма нужда да  бързате. Но трябва да бъдете там, където се чувствате  добре. Ако чувствате, че не сте там, където трябва, идете на мястото, където ви зове вътрешния глас. Не забравяйте, че за да  намерите, не е задължително да отидете някъде. Това е една много тънка линия, ключ в постоянното присъствие.
Не се стремете да контролирате хората и събитията. Не планирайте, не чакайте, не желайте,  отслабете хватката. Бъдете в състояние да направите пауза, в която нищо не се случва. Позволете на хората да идват  при вас, а на събитията да  се случват.  Те ви се случват не просто така.
Подарете си свободата да бъдете себе си, а на другите – да бъдат други. Не забравяйте, че всеки има свой собствен път и собствени  уроци. Ако вашите пътища се пресичат – е добре, но ако не се пресичат, това също е добре, защото всичко е  за добро.
Не се стремете да имате  всичко и веднага.  Дори когато изглежда, че няма нищо – винаги има нещо, а  това, което липсва – ще ви даде  ръката на приятел, брат, сестра, неслучаен минувач. Бъдете умерени във всичко.
Когато  правите нещо много важно, изберете свободен момент и се заемете с нещо, което въобще няма отношение към вашето дело и с маловажни неща. Това дава свобода. Важните дела ни правят зависими от действията. Не отнасящите се към важните ви дела действия превръщат живота в игра.
Имайте безстрастие. Знайте, че всичко така или иначе ще отмине, и че това няма значение.
Не обръщайте внимание на нуждата в  живота си. Обърнете внимание на това, което имате. Тогава изобилието се увеличава.
Щедростта  е качеството на духа. Когато сте щедър, животът се изпълва.
Посрещайте  с усмивка, с обич,  всички и всичко. Но никога не казвайте  сбогом, защото нищо не е крайно. Казвайте: „Благодаря, и до нови срещи.“
Бъдете отворени за хората, за космоса, за Бог – наречете го както искате. Повярвайте  – всичко в  живота ви се подрежда по най-добрия за вас начин. Дори когато на пръв поглед ви изглежда, че по-лошо не може да бъде, има накъде … Човек никога не знае къде ще намери,  къде ще  изгуби.
За да облечете чиста риза, трябва да свалите от себе си старата.
Шри Шри Рави Шанкар
Шри Шри Рави Шанкар е основател на световноизвестната некомерсиалната организация «Art of Living». Роден e на 13 май 1956 г. в Южна Индия.
e-chronicles

© 2018 nepoznato.energetika-bg.com All rights reserved!

Още по темата:

За свободата на избора: Кой контролира човечеството?

Мисли за това, че човечеството е под контрола на други същества, невидими,  за него са споделяли А. Минц, Дж. Беджби, Е. Меткалф, Ф. Кларк, Ж. Валле, В.Ажажа, Ч. Форд, В.… Continue reading „За свободата на избора: Кой контролира човечеството?“

 

Зловещо: В Амстердам представиха модерна машина за самоевтаназиране

© 2018 nepoznato.energetika-bg.com All rights reserved!

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *