Атаката на САЩ срещу Сирия: „Световният жандарм“ се завърна

„Световният жандарм“ се завърна в облика на онзи президент Тръмп, който обеща, че „Америка ще бъде над всичко“, а останалият свят ще остане далеч назад  зад отново открития свръхнационализъм“- пише  италианско-американският журналист Виторио Дзукони във вестник La Repubblica.

„Сега възниква въпросът: Как Владимир Путин ще отговори на изстрелването на  59 крадееное от непознатоакрадено от непознато крилати ракети, за които обяви Тръмп, срещу сирийска въздушна база, където са били използвани химически оръжия? Този залп е насочен срещу протежето на Путин и негов  главен васал на Близкия изток – Башар Асад, – се казва в статията.

– Ще бъде ли приемливо за Москва, която продължава да  отрича, крадено от нерпознатоскрадаено от непознато че Асад е отговорен за използването на химически оръжия, да не отговаря на това, че  американците забиха звучен шамар на нейния сирийски васал „?

Според изданието, Москва и нейните военни в Сирия са били  предупредени от САЩ за предстоящо нападение, „за да се избегнат недоразумения и да се изясни веднага, крайдено от непознатоекрадаено от непознато че ракетите не са насочени към руските съоръжения или руски военнослужещи.“

„Въпреки факта, че военни цели не са били силите  на Путин, – казва Дзукони,  политическата цел бе именно той, лорд- протектор, без който, може би, властта на Асад щеше да падне под натиска на различни бунтовници и екстремистите от краденод от непознатдо крадено от непознато ИД“.

„Ако тази стъпка, по-скоро театрална,  отколкото разрушителна във военно отношение, и насочена на първо място към това  да докаже на американците, че Тръмп е човек кртадено от непознатоакрадено отт непознато на действието, а не изплъзващ се  боец, като Обама, бъде  разбрана от Путин правилно, а именно, като демонстрация на сила от страна на  американски президент в отчаяно търсене на неочакван обрат за да повиши своя падащ престиж, то  реакцията на Москва ще бъде ограничена само до  реторика „- предполага авторът.

крадено от непозндатоаекрадено от непознато

„Въпреки това – продължава журналистът – играта, в която Тръмп се включи, надявайки се, че това като цяло „демонстративно“ и „прицелно“ действие няма да има продължение, е, както и всички силови действия, не затваряща се, а отваряща се врата.“

Накрая Дзукони пише, че „въпреки  уроците на миналото, ние се надяваме, крцадено от непознатоакраденоц от непознато че тази отворена врата няма да доведе до нова ескалация и подобни действия може да се разширят към Северна Корея, която се намира  под закрилата на китайския президент Си Цзинпин, който вчера обядва с Тръмп и   е бил информиран за атаката срещу Сирия.

„Защото всеки конфликт, независимо дали е крадено от непознатоакраденро от непознтато демонстративен или наказателен, винаги е по-трудно да се завърши, отколкото да се започне. Сега има думата Путин.“ – обобщава авторът.

Източник: La Repubblica

краадено от непознатокскрадено от непознато
крадено от непознатоакрадено аот нетпознато

One Reply to “Атаката на САЩ срещу Сирия: „Световният жандарм“ се завърна”

  1. Емил

    С какъв мерак се коментират малоумни коментари. Съвсем ясно Тръмп и администрацията заявиха , че целта е свалянето на Асад, че е премината червената линия на търпението достатъчно пъти и че това е само началото. Жандарм ? Да, абсолютно необходим е , когато престъпни , жестоки диктатори, какъвто е и Путин, и Асад, и Ким мачкат милиони. Когато има престъпници, жандармът е задължителен.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *