Лечение на ставите с желатин и мед

Вече стотици години човек използва желатина за храна и лечение. Той е напълно безопасно и полезно естествено средство, което се използва в народната медицина за лечение на заболявания на ставите.

Лечебната сила на желатина

Желатинът съдържа много аминокиселини, които повишават еластичността на хрущяла на ставите, а също така забавя и напълно спира разрушителните промени в ставите;

Желатинът съдържа протеини 90% – 2% от които са минерални соли и вода, а въглехидрати, мазнини и консерванти няма. Желатинът има много добър ефект върху целия организъм;

Желатинът е колаген. Колагенът има добър терапевтичен ефект при лечение на мускулно – скелетната система на човека;

Приемът на желатин подобрява паметта, защитава стомашната лигавица, предотвратява появата на инфаркт, забавя процеса на стареене;

Приемът на желатин има положителен ефект върху косата – тя става силна, здрава и красива.

Лечение на ставите с използване на желатин и мед в народната медицина се практикува в продължение на много време и дава добри резултати – облекчава болката, възвръща свободата на движение и радостта от живота.

Лечение на стави – рецепта с желатин и мед

Съставки:

Желатин – 1 чаена лъжичка;
Натурален мед – 1 чаена лъжичка;

Начин на приготвяне:

1. Залива се за една нощ желатинът с чаша студена вода, така че добре да набъбне.

2. На сутринта се добавя  към желатина една чаена лъжичка мед и се залива с чаша топла преварена вода – всичко това внимателно се разбърква.

Тази смес да се пие на гладно преди закуска.

Колко време се употребява:

Лечението на ставите с желатин и мед продължава 10 дни, след това се прави почивка, също в продължение на 10 дни. След това отново се пие 10 дни.

Моля, обърнете внимание!
Лечението е доста дълго – курсовете с прекъсванията трябва да се провеждат до три месеца.

!!! Желатинът е противопоказен при хора със заболявания като тромбоза и тромбофлебит, тъй като увеличава вискозитета на кръвта.

!!!!Прекомерната употреба на желатин може да изостри бъбречна  болест с камъни в тях, така че за хората с това заболяване е необходимо преди лечението да се консултират с лекар. !!!!

Голямо количество желатин в храната може да предизвика такъв страничен ефект като запек. В този случай се консумират сини сливи като леко слабително.

В допълнение тази рецепта дава добри резултати при лечение на остеоартрит и на целия опорно – двигателен апарат, предотвратява разрушително – дегенеративния процес на костната и хрущялната тъкан. Ставите вече не се разболяват и стават подвижни, протича възстановяване на целия организъм.

Бел. ред. Рецептата е  информативна и се прилага само на лична отговорност!

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *