Доказано: Точно тази песен намалява стреса с 65%! (видео)

Музика за нервни хора. Всеки знае, че със стреса трябва да се борим. Сблъсквайки се с трудности на работата, в институциите и в личния живот, ние прибягваме до стотици различни трикове и техники за успокояване на нервите.

И тук се появява метод, доказан от науката: Списък с 10 от най-релаксиращите песни.

Звуковата терапия отдавна се използва за релакс и възстановяване на здравето. Народната музика се използва от векове за въздействие върху общото благополучие на човека.

А британски невролози съставиха списък с най-ефективните в това отношение композиции!

Те провели изследване, свързвайки към участниците специални сензори. Участниците трябвало възможно най – бързо да решат сложни главоблъсканици.

Те предизвиквали определено ниво на стрес у тях, а участниците слушали различни песни; в същото време изследователите измервали различни техни показатели – от мозъчна активност до физиологични такива: сърдечна честота, кръвно налягане и честота на дишане.

 

Мелодията е написана със съдействието на звукотерапевти – музикантите специално аранжирали хармонии, ритми и баси така, че у слушателя да се забавя сърдечната честота, да се понижава кръвното налягане и да се намалява нивото на хормона на стреса кортизол.

«“Weightless” се оказала толкова ефективна, че много жени започнаха да заспиват, аз не бих препоръчал да слушате тази песен по време на шофиране, тъй като това може да бъде опасно.“

 

 

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *