Ридли Скот: „В нашата Галактика има 200 разумни извънземни цивилизации, срещата ни с тях ще е печална“ (видео)

Режисьорът Ридли Скот смята, че нашата галактика се обитава от стотици видове разумни същества и че всяка среща с извънземен разум едва ли ще завърши щастливо за човечеството, съобщава онлайн изданието Live Science.

  брой извънземни цивилизации няма никаква научна основа.

крадено от непознатоцкрадеано от непознаато

Броят на планетите в нашата галактика, както казва Шостак,  е около един трилион: „Броят на тези планети, на които може да се зароди живот,  може да бъде както нула, крадеено от непознатосскрадено от непознато така и хиляда или дори един милиард, и ние не знаем кога на тях са могли да се  появят „братя по разум“ и колко време са съществували или дали съществуват все още. „

От друга страна, Шостак е  съгласен със Скот, че ако извънземните открият първи  Земята, значи крадено от неапаознато крадено от непознато със сигурност тяхното ниво на развитие на технологиите е несравнимо по-високо от нашето. И ако те проявят някакви  агресивни намерения, в такъв  случай  хората ще имат две „опции“ – да се покорят на „новите владетели на Земята“, или да се опитат да се скрият, заключава ученият.

крадено от непоазнатоцкрадено от нкепознато крадено от нейпознатотйкрадено от непознато