„Звездата на извънземните» KIC 8462852 отново започна мистериозно да избледнява

Американският астроном Джейсън Райт  от Университета на Пенсилвания (University of Pennsylvania) съобщи, че „Звездата на извънземните» KIC 8462852 отново е започнала да избледнява мистериозно. На страницата си в Twitter той призова всички астрономи да изследват процеса и да публикуват данни за светлинния  спектър на звездата.

По-рано Tабет Бойяджиян от  Йейлския университет откри необичайни колебания в светимостта на звездата KIC 8462852 в съзвездието Лебед. Това може да е индикатор за наличието на сфери на Дайсон в този регион, които са създадени от свръхразвита извънземна цивилизация.

Много учени счетоха обаче, че светимостта на звездата избледнява заради големия брой комети, които може да летят около нея, но по-късно Брадли Шафър доказа, че яркостта на KIC 8462852 e паднала с 0.16 пункта за  последните 100 години, което поставя под въпрос утвърдената теория.

Към днешна дата, яркостта на звездата е намаляла с 2%. Това е най-забележимото избледняване от  2013 г., когато процесът е наблюдаван с телескопа „Кеплер“. В момента KIC 8462852 е зад Слънцето, което усложнява процеса на наблюдение.

В бъдеще астрономите ще продължат  да наблюдават обекта за да разберат характера на потъмняването й  и да открият следи от присъствието на извънземна цивилизация в съзвездието Лебед.

По материали на : http://endtimeheadlines.org/2017/05/nyt-warns-global-warming-floods-biblical-proportions/

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *