Гигантски фигури – „кръгове на полето“ се появиха в нива на френски фермер (видео)

Тайнствено образувание в Централна Франция привлече любопитни туристи, но фермерът е ядосан. Десетина кръга, най-големият около 500 метра в диаметър, се появиха на нива, засята с ечемик, около Сансер в нощта на 1 срещу 2 юни.

Сред тези, които дойдоха да видят кръговете, е Дидие Чаумиен, който изминал 20 километра със семейството си за да се полюбува на гледката.

„Ние никога не сме виждал нещо подобно в региона“, – каза той за тв  France 3. „Не знам как се прави това. Няма признаци за човешко присъствие на терена. Това е лудост! „

Жан-Пол Mиле, занимаващ се със земеделие, е по-малко впечатлен. Той е подал жалба в местната жандармерия. „Те заемат площ около 1 хектар, загубени са 6 тона зърно“ – заяви той за Le Journal du Center.

Той каза, че тези кръгове ще му струват около 1000 евро. „Това не е много екологично, – счита той. „Това е особено неприятно. Аз не виждам смисъл в това. „

По-рано житни кръгове бяха открити в централната част на Франция. Рисунки се появиха в департаментите Nièvre и Loiret през 2012 г., а през 2009 г. и около Bourges.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *