Професор Х. Грили, Станфорд: Сексът се отменя! До 30 години хората ще започнат да се размножават в епруветки!

Проф. Хенк Грили счита, че репродуктивният процес ще започва с това, че родителите ще избират от голям брой ембриони, създадени в лаборатория от техните ДНК, съобщава independent.co.uk

Въпреки, че това може да се направи и сега, г-н Грийли смята, че процесът ще бъде много по-евтин, и двойките ще избират този метод за профилактика на заболяванията.

В ембрионите ще могат да се установяват потенциални заболявания и професорът от Станфорд смята, че този процес ще достигне точката, където родителите ще имат възможност да избират цвета на очите и косата.

„Мисля, че изборът – това е едно от най-сложните неща в този случай, тъй като процесът може да предизвика разводи, които ще възникват, когато тя ще иска ембрион номер 15, а  той –  ембрион 64“, – е заявил Грели за «Aspen Ideas Festive», съобщава Tribune.

„Мисля, че взимането на решения ще се превърне в реален проблем за хората. Как оценявате малко по-високия шанс за диабет с малко по-малък риск от шизофрения   срещу изключителен музикален талант и много по-нисък риск от рак на дебелото черво? На добър час!“

Г-н Грили счита, че този метод на раждане ще е икономически ефективен, защото ще спестява средства, които предстои да бъдат направени за здравеопазване.

Той твърди, че ако може да се избегнат някои заболявания, всички разходи за този метод ще се компенсират от намаляването на потенциалните разходи за лечение.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *