Тайната е разкрита: Ето защо Японските жени не пълнеят и не стареят

В Япония закуската е най- главното нещо. Японките включват в нея  няколко разнообразни и здравословни ястия и тя повече прилича на нашия обяд.

В  книгата на Наоми Морияма – „Японските жени не пълнеят и не стареят“ – могат  да се намерят доста интересни идеи:

Морияма  oтбелязва: За  последните 25 години японските жени са лидери по продължителност на живота, която е 86,4 години. Не само жените, но и мъжете в  Япония  са рекордьори в света по продължителност  на живота, благодарение на начина си на хранене.





Японската диета е ефективен начин и за отслабване

Основните критерии при готвене. Какво казват японските жени:



Японците не ядат хляб, заменяйки го с ориз. Това е  съществена разлика в хранителните навици на народите на Изтока и Запада. С ежедневната консумация на  хляб от рафинирано брашно ние натоварваме организма си с  високовъглехидратна „празна черупка“, което води до затлъстяване. Много по-разумно е да се замени хляба с  кафяв или небелен ориз.

В Япония закуската най- главното нещо. Тя включва няколко разнообразни и здравословни ястия и повече прилича на нашия обяд. Съдете сами:

Преди повече от 40 години, един японски изследовател,  Йоширо Хатано,  разработи програма, наречена „10 000 крачки“, която на   практика потвърждава, че тези, които изминават по  10 хиляди крачки всеки ден, не страдат от заболявания, свързани с високо кръвно налягане, поддържат се елегантни и живеят по-дълго.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *