Най-големите британски вестници Metro и The Sun подготвят хората за ядрена война

С нарастването на  напрежението между САЩ и Северна Корея, двата най-големи вестника във Великобритания предупреждават  гражданите за това,  как да се подготвят за ядрена война.

Metro  и The Sun публикуваха големи статии, в които съобщават на обществеността  какви мерки да предприемат в случай на „Трета световна война“.

The Sun  отбелязва, че „правителството на Обединеното кралство в момента работи върху нова система за оповестяване за  подготовката на британците за ужаса на ядрена война“, като освен това ще  съветва британците как да си осигурят   набор от аварийно захранване и ще ви каже, къде е най-близкото ядрено скривалище.

Също така се съобщава, какво да се прави по време и след ядрен взрив, и как да се избегне въздействието на  радиоактивното замърсяване.

В  статията на Metro се говори за  указанията на Министерството на националната сигурност, как да „се реагира  на ядрена атака.“

„Мястото за укриване“ е   най-добрият ви шанс за оцеляване, намерете  мазе или слезте в метрото,“ – се казва статията.

И двата вестника имат значителни тиражи  в Обединеното кралство. Metro е  най-големият ежедневник,  с  тираж   почти 1,5 милиона. The Sun е на второ място с тираж от 1 470 000.

Фактът, че двaта най-четени вестника във Великобритания съветват хората как да се подготвят за ядрена атака и да намерят най-близките ядрени бункери, доста смущава объркан, въпреки безбройните, но засега фалшиви тревоги около Северна Корея.

Източник: https://www.infowars.com/britains-two-biggest-newspapers-urge-citizens-to-locate-their-nearest-nuclear-bunker/

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *