Как коварните извънземни могат да атакуват Земята?

Картите на станциите Вояджър, на които е посочено местоположението на Слънчевата система, представляват потенциална заплаха за човечеството.

Астрофизикът Френк Дрейк, който предложи едноименното  уравнението,   позволяващо да се изчисли броят на високоразвитите  цивилизации във Вселената, счита  картите на станциите Вояджър, на които се вижда местонахождението на Слънчевата система, за потенциална заплаха за човечеството.

„В онези дни всички, с които имах работа, бяха оптимисти и мислеха, че извънземните ще бъдат приятелски настроени“, казва дъщерята на Дрейк –  Надя. „Никой не си и помисли, дори и за секунда, че това може да е опасно начинание“, пише  lenta.ru

Дрейк беше този, който предложи да се използва разстоянието между нашата звезда и пулсарите, за да се изготви карта, указваща местоположението на Слънцето. Картата е поставена на плочите в  мисиите Pioneer и Voyager.

Според Дрейк,  през 70-те години учените не са знаели колко голям е броят на планетите, подобни на Земята в Млечния път. От друга страна, вероятността станциите Вояджър да срещнат  извънземни, ученият смята за крайно малка, защото те  не са насочени към някоя звезда, а просто летят нанякъде.

Станцията Вояджър -1 стартира на 5 септември 1977 г., а Вояджър- 2 –  на 20 август 1977 г. Към днешна дата Вояджър -1 се е отдалечил  от планетата ни на разстояние около 21 милиарда километра.

След 40 хиляди години , когато станцията вече  няма да функционира, тя  ще бъде на разстояние 1,6 светлинни години от звездата Gliese 445, разположена в съзвездието Жираф. Понастоящем Вояджър – 2 е на около 17 милиарда километра от Земята. След 40 хиляди години устройството ще мине покрай звездата Ross 248 на разстояние 1,7 светлинни години.

© 2019 nepoznato.energetika-bg.com All rights reserved!

 

Огромен извънземен кораб в околоземна орбита? HAARP? Магнитна буря? Инвазията е започнала? (видео)

Има един много интересен ресурс, който се занимава с наблюдение на околоземното пространство – livemeteors.com. Принципът му на действие е много прост и е ясно показан на фигурата: Когато метеорит… Continue reading „Огромен извънземен кораб в околоземна орбита? HAARP? Магнитна буря? Инвазията е започнала? (видео)“

Още по темата във фейсбук:

© 2019 nepoznato.energetika-bg.com All rights reserved!

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *