Роботите ще започнат да заменят учителите в близките 10 години

Роботите ще започнат да заменят учителите в училище в близките  10 години като част от революцията в областта на персонализираното образование, прогнозира водещ специалист по образованието.

Заместник-канцлерът на университета в Бъкингам Антъни Салдон смята, че разумните машини,  способни да се адаптират към индивидуалния стил на обучение, скоро ще направят традиционното обучение излишно.

Бившият професор в университета в Уелингтън казва, че сега се разработват компютърни програми в Силиконовата долина, които могат да четат мозъка и изражението на лицето на ученика, за да установят комуникация с него по най-добрия възможен начин.

Новата ера на автоматизираното обучение ще направи ненужно събирането  на децата в  групи по възраст, тъй като личният подход на робота ще даде възможност те да се обучават  в индивидуално темпо, а не заедно с класа.

„Това ще направи възможно всеки да се обучава на  нивата на топ университетите“, казва Селдън.

Въпреки това той предупреждава, че новата технология изисква предпазливост при внедряването й, за да се избегне „инфантилизацията“ на учениците и учителите.

В процеса на обучението, провеждано от роботи, учителите ще поемат ролята на куратори, които наблюдават напредъка на всеки ученик, ще провеждат извънкласни дейности и ще оказват лична помощ.

Ефективността на автоматизираното обучение също така означава, че само 30% от училищното време ще се провежда в класната стая.

Експерти смятат, че автоматизираното машинно обучение ще се прилага  първоначално за математиката и природните науки, но скоро ще се появят и  алгоритми за хуманитарните области.

http://www.telegraph.co.uk/science/2017/09/11/inspirational-robots-begin-replacing-teachers-within-10-years/

Професор Чандра Викрамасинг: Хората са извънземни биороботи, изпратени тук за да колонизират Земята

Професор Чандра Викрамасинг от Кардифския университет твърди, че преди 3 500 000 години на Земята изкуствено са засети семената на живота. Доказателствата за своята теория ученият е  публикувал в Международното… Continue reading „Професор Чандра Викрамасинг: Хората са извънземни биороботи, изпратени тук за да колонизират Земята“

ООН: Роботите ще заменят две трети от работниците в развиващите се страни

Наскоро публикуван доклад на Конференцията на ООН за търговия и развитие посочва начина, по който автоматизацията ще се проявява в -бързо развиващи се икономики, и, както изглежда, това се отразява… Continue reading „ООН: Роботите ще заменят две трети от работниците в развиващите се страни“

Можем ли да сме сигурни, че сме хора, а не биороботи?

Във все по-популярния телевизионен сериал „Дивия Запад“ у някои андроиди започват да възникват – дори не мисли – проблясъци,  в  тяхното изкуствено самосъзнание, че паркът на роботите е създаден, така… Continue reading „Можем ли да сме сигурни, че сме хора, а не биороботи?“

 

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *