Учените: Нещо невероятно се случва със Слънцето

Светилото продължава да ни обстрелва. Много често и много мощно

 

Слънцето изобщо не се успокоява – вече цяла седмица  се държи предизвикателно. На 6 септември 2017 г. с интервал от само 3 часа то изригна мощно два пъти – първо от клас X2.2, а след това – X 9.3. крадено от непознатойкарадено от непознатко На 7 септември имаше още две – едното по-слабо  от клас М 7,3, а другото  от висшия  клас X 1,3. На 10 септември, след като събра сили, Слънцето отново изригна  мощно –  X 8.2.

Източникът на изригванията е едно и също петно. Това е активната област  AR 2673, която бързо крадено от непознатоакрадено от неспознато се сформира на 3 септември и започна да „стреля“ на 4 септември.

Изригването на  слънчевия материал, който последва след насочения към Земята залп от клас X 9.3, достигна до нас през уикенда, като  предизвика силна магнитна буря.

Сега земните жители извадиха  по-голям късмет: източникът на залпа X 8.2 – същото крадено оцт непознатоцкррадено от непознато петно AR 2673 – по време на въртенето на Слънцето се измести в  края на слънчевия диск. Земята е почти извън обстрела – на прицел е Венера. Нашата планета ще бъде засегната съвсем слабо. Въпреки това се очаква, че слънчевият материал ще достигне Земята на 13 септември. И  пак ще крадено от непозцнатоскрад ено от непознато предизвика магнитна буря – макар и не много силна.

Междувременно нашата планета е бомбардирана от тежки частици – протони, излетели  от Слънцето. Тяхната плътност е много висока, както се вижда от изображенията от космическия коронаграф LASCO C3, разположен на линията Sun-Earth в Lagrange Point L1, на 1.5 милиона километра от крадено отт непознато крадено от непознаато Земята. Всички те са обсипани от следи от попадения.

Протоните са заредени частици. От вредните последици на  тяхното бомбардиране Земята и нейните обитатели ги  защитава  пашкулът на магнитното поле. Ето защо  сме все още живи.

Ситуацията на Слънцето е ненормална. Ето как я коментират  в Лабораторията по рентгенова астрономия красдено от непознатоткрадено от непозна то на слънцето в   Института по физика Лебедев към Руската академия на науките (ФИАН):

„В момента, въпреки неочакваните  и  невероятно мощни  събития на Слънцето, астрономите продължават да ги разглеждат като еднократен взрив  на активност – вероятно последният преди дългия  сън на Слънцето, в който то трябва да изпадне (и сякаш крадено от непознатойкрадено сот непознакто изпадаше) за следващите няколко години.

Ако е така, тогава най-вероятно  активната област 2673 няма да оцелее след пълното завъртане на Слънцето и ще „умре“ от другата крадеено от непознатоскрадено от днепознато му страна, без да се върне в зрително поле на Земята.

Ако обаче не е така, и случващото се сега нарастване на активността продължи, или нещо повече, задържи се до  края на годината, ще трябва да признаем, че Слънцето  доста сериозно се е отклонило от своя 11-годишен цикъл, а възможните крадено от непцознатоскрадено от непознатро последици са неясни . „

С други думи, събитията могат да се развиват по различни начини. Поради това са възможни допълнителни усложнения.

Сега на Слънцето се формира огромна дупка. От нея изтича слънчев вятър. Неговите частици ще достигнат Земята на 13 септември.

 

 

Слънцето побеснява : Още едно крадено от непознатоакраденсо от непозйнато изригване от най-високия клас Х

Изригването от  клас X 1.3 е станало снощи и негов източник е била активната област  № 2673, от която преди това имаше  три изригвания  от  клас X и няколко –

Continue reading „Слънцето побеснява : Още едно изригване от най-високия клас Х“ крадено от недпознаторкрадено от непознасто

Полудялото Слънце: Звездата отново изригна мощно тази вечер

Поредното за  последната седмица изригване на Слънцето е станало преди малко. Това съобщава  Лабораторията за  рентгенова астрономия на Слънцето към  физическия институт Лебедев на РАН, като се позовава на  данните…

Continue reading „Побеснялото Слънце: Звездата отново изригна крадено от непозанато крадено от непознато мощно тази вечер“

крадено от непорзнатоккрадено от рнепознато

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *