Киану Рийвс и Дженифър Сийм: Несъстоялата се трагична любов, която все още свива сърцето на „Нео“ (галерия)

Романът на Киану Рийвс и Дженифър Сийм се развива толкова стремително и щастливо, че няма никакво съмнение:  те наистина ще създадат идеалната двойка на Холивуд и ще бъдат пример за вярно семейство. Но трагичното стечение на обстоятелствата не им оставя шанс за  дълъг семеен живот.

Щастливо  запознанство

Дженифър Сийм работи като асистентка на режисьора Дейвид Линч, благодарение на което получава първата си епизодична роля във филм. Нейният живот на 18-годишна възраст е свързан с киното, но тя е много по-различна от холивудските красавици- скромна и срамежлива, не се опитва да флиртува и да подрежда живота си покрай успехите на някой друг. Тя се опитва  да постигне всичко сама, без особено да разчита на помощта на мъжете. Може би затова и обръща внимание Мистър съвършенство на  Холивуд – Киану Рийвс.

След снимките на филма „Lost Highway“ (1997), в който Дженифър се снима в епиоздична роля, тя започва да посещава актьорски срещи. Там кипят страсти,  раждат се интересни проекти и се случват съдбоносни срещи. На една от тези срещи момичето се среща с Карън Рийвс, сестрата на Киану, и те се сприятеляват. Естествено, Дженифър скоро има възможност да се запознае сама с блестящия актьор.

И скромното непознато момиче почти веднага успява да спечели сърцето на звездата. При това тя не направи за това абсолютно нищо:  просто е самата себе си. Тя не се опитва да съблазни Киану, не му хвърля предизвикателни погледи. Но е  толкова естествена, спонтанна и скромна, че актьорът с удоволствие започна да я ухажва.

В очакване на щастието

Техният роман се развива стремително – влюбените заживяват заедно, изглеждат изключително щастливи, а скоро след това съобщават, че чакат дете. И двамата вече се смятат за щастливи родители на малка  принцеса, която искат да нарекат Ава Арчър. Киану започва да обзавежда стая за дъщеря си, заедно те купуват дрехи и играчки за детето и мечтаят по-скоро да видя дъщеря си, да я вземат в ръце.

Но така и не им било писано да видят момиченцето. Един месец преди раждането става ясно, че бебето е умряло и така и не се ражда  поради тромб, образуван в пъпната връв.

Дженифър е  разбита, предстои и дълго лечение. А Киану спешно раздава бебешките дрешки и играчки на нуждаещи се деца, за да може като се  завърне  Дженифър у дома си,  нищо да не и напомня за трагедията.

Разбитите мечти

Обаче нито Киану, нито  Дженифър не успяват да се  възстановят след трагедията. Затваряйки се сами в  себе си, практически престават да общуват и съвсем скоро се  разделят. Било невъзможно да са  един до друг, и да се гледат в очите след трагедията. Киану Рийвс напълно се отдава на работата си след раздялата. А на всички въпроси на журналистите за връзката му с Дженифър сдържано казва, че са останали приятели.

Много по-тежко преживява загубата и раздялата Дженифър. Тя няма работа и няма и къде да избяга от горчивите си мисли и самотата.

Тя се опита да се справи с болката с помощта на нови познати, участие в шумни партита и алкохол. Едва ли се е чувствала по-добре, но поне не била сама. След като се установява на работа  в звукозаписно студио, тя открива за себе си музикалната среда с безумни партита и свободни нрави.

На 1 април 2001 г. Дженифър  е на парти, организирано от скандалния Мерилин Мансън. Малко след полунощ момичето сяда  зад волана, като преди това  пие здраво. Или е бързала, или просто не е мислила за живота си, но не закопчава колана си. На сутринта я намират мъртва близо до смачкания и джип.

Киану Рийвс преживява поредната трагедия напълно сам. Той не дава никакви интервюта, не вдига театрално ръце. Той просто погребва любимата си до неродената Ава Арчър.


Киану и досега  не коментира тази трагедия. Ако журналистите се опитват да му зададат въпрос за Дженифър,  Киану Рийвс просто спира интервюто. Само веднъж прекъсва обета си за мълчание по този въпрос, заявявайки, че много му липсват онези времена, когато са били заедно и много щастливи.

Киану Рийвс: За мен всичко свърши – няма да имам деца

Най-самотният сред холивудските звезди,  заклетият ерген Киану Рийвс изигра поредната роля, която отразява трагичните факти от биографията му, и призна, че той няма надежда за щастлив семеен живот, защото е … Continue reading „Киану Рийвс: За мен всичко свърши – няма да имам деца“

Киану Рийвс – пътешественикът във времето (видео)

Уфолози от САЩ направиха невероятно предположение: Актьорът Киану Рийвс се оказва, че е безсмъртен човек, или, най-малкото, пътешественик във времето.   Може би, предполагат уфолозите, Рийвс използва използва извънземни познания… Continue reading „Киану Рийвс – пътешественикът във времето (видео)“

Киану Рийвс обяви при какви условия ще се снима в четвъртия филм „Матрицата“

Холивудският актьор Киану Рийвс, който играе главната роля във фантастичната трилогия „Матрицата“, съобщи при какви условия ще се завърне в поредицата, пише Vulture. „Уашовски (авторите на предишните 3 филма) трябва… Continue reading „Киану Рийвс обяви при какви условия ще се снима в четвъртия филм „Матрицата““

Актьорът Киану Рийвс разказа, че в детството си е срещал призрак (видео)

Актьорът Киану Рийвс наскоро бе гост на  Вечерното шоу на Джими Кимел по повод премиерата на новия си филм „Джон Уик“.  Кимел  не можа да  пусне на актьора без да… Continue reading „Актьорът Киану Рийвс разказа, че в детството си е срещал призрак (видео)“

 

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *