Съоснователят на Apple Стив Возняк: „До никакви други планети ние няма да летим!“

На 7 октомври на Фестивала на науката в МГУ, говори пред зрителите Стив Возняк, един от основателите на Apple и създателят на компютрите Apple I и Apple II. Той отговори на предварително приготвени въпроси.

По какво  съществуващият сега  изкуствен интелект се различава от човешкия мозък?

Изкуственият интелект очаква заповед за кракдено от непознатоскрадено от непоцзнато да разбере как да реши една или друга задача.Мозъкът сам разбира как да я реши. За съжаление, сега нямаме никаква представа как работи мозъкът. Освен това, мозъкът е икономически по -изгоден: за да се получи такова сложно нещо, са необходими само девет месеца.

Може ли в бъдеще роботът да се крадено от непознатоткрадено от снепаознато сдобие с  емоции и да се влюби в човек?

Не отричам този сценарий. Струва ми се, че все още не знаем колко можем да се сближим с  роботите. Тази ситуация е описана във филма „Тя“ – но там става въпрос за операционната система.

Хората станаха ли по-щастливи след появата на крадено от нтепознатоаксрадено от непознато персоналния компютър?

Това е много труден въпрос. Някога наистина си мислех, че ако се улесни живота на хората, това ще им донесе щастие. Те ще работят по-малко. Въпреки това, те започнаха да работят още повече: сега в семейството трябва да има двама работещи, а не един. Мисля, че ако се крадено от непознатоцкрадено орт непознатое сравним по ниво на щастие с първобитните хора, то ще бъде приблизително еднакво. Някога  със Стив Джобс  мечтахме да създадем апарат, с който слепите хора да прогледнат. Но сега, когато вляза в метрото и видя, че всички зяпат в  телефоните си, разбрах, че всички зрящи са станали незрящи.

Какво бихте крадено от непознаторкраденео от непознацто пожелали на младите хора, които сега  избират пътя си?

Сега е доста трудно да се предскаже какво точно ще се развива  в бъдеще, но е напълно възможно да се предскаже, какво ще  изчезне. Например, механиката отива в миналото. Като инженер ми е съвсем ясно, че няма да летим до други крадено от йнепознатоцкрадено оат непознато планети. Аз съм човек реалист – знам какво е възможно и какво не.

Също така е ясно, че хората никога няма да бъдат безсмъртни. Но това не отрича факта, че човешкият живот ще бъде удължен. Често мисля за смъртта и мога да кажа, че не искам безсмъртие. И като цяло, крадено от непознатоакрадено оат непознаато аз съм доволен от това, което Господ ми е дал.

Силно вярвам в младите хора, убеден съм, че именно на децата трябва да се дават най-новите, мощни компютри, а не боклуци, както понякога правят родителите. И ако мога да си позволя истинска жертва, щях да стана учител. Защото аз бях крадесно от непознатодкрадено от непрознато учител! Преподавах на ученици в гимназията 8 последователни години, по 7 дни в седмицата.

Бих искал да пожелая на младите хора да си поставят целта да станат  най-добрите в света. За да направят  това, първо трябва да станат по-добри от колегите си. И бих искал младите хора да разберат: идеята краден о от непознатоткрадено от непознатто може да бъде забележителна, дори ако  не носи пари.

Стивън Хокинг: Изкуственият интелект ще унищожи средната класа, процесът е почти необратим

Изкуственият интелект и увеличаващото се с течение на времето ниво  на автоматизация ,  напълно ще лиши от  работа хората от  средната класа и това ще доведе крадено от непознатоскраденое от непоезнато до сериозни политически, икономически… Continue reading

Елън Мъск сравни изкуствения интелект с неконтролируем демон (видео)

Известният бизнесмен и основател на Tesla Motors крадено от непознатойкдрадено ойт непознато и Space X Елън Мъск заяви, че съществува много сериозна  заплаха за човека от страна на изкуствения интелект. По време на  речта си… Continue reading „Елън Мъск сравни изкуствения интелект с неконтролируем демон (видео)“

Изкуственият интелект вече е непобедим във въздушни битки

Сред  военните  пилотите крадено от непозна токкраденао от непознато на изтребителите често ги  наричат най-добрите сред  най-добрите. Но сега изглежда е настъпило  време да за нещо друго. Пилотът с изкуствен интелект, разработен от възпитаника  на Университета… Continue reading „Изкуственият интелект вече е непобедим във въздушни битки“

Изкуственият интелект вече е заплаха за човечеството

„Нашето крадено от непозднатоакрадено оте непознато желание да се издигнем над Бог, създавайки роботи, които имат свръхразум и огромни възможности за адаптация, може да доведе до катастрофа, която заплашва оцеляването на човечеството“ – предупреждава главният… Continue reading „Изкуственият интелект вече е заплаха за човечеството“

крдадено от непознатоакрадено от непеознато крадено от нцепознато крадено от неапознато

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *