Защо САЩ и Русия внезапно решиха да възобновят лунните си програми? (видео)

За много съвременни учени и за поддръжници на теорията за извънземно присъствие на Земята,  все още е неразгадана мистерията защо САЩ и СССР в началото на миналия век, внезапно спират да се интересуват от Луната, пише esoreiter.

Една от най-разпространените версии – и двете страни са се сблъскали на Луната с извънземни, които „любезно помолили“ земляните незабавно да се приберат у дома си, но сега желанието на съвременното общество, и американско и руско, да започне пак да завладява спътника на Земята, е още по непонятно.

Например, за необходимостта от изграждане на човешко селище на Луната в близко бъдеще многократно съобщаваха от Роскосмос. Голям интерес към подобно нещо проявяват Китай, Индия и много други водещи страни.

Сега САЩ отново обърнаха погледа си към някога забравената от тях Селена. Както пишат журналисти от вестник Wall Street Journal, американският вицепрезидент Майк Пенс е обявил подписването на заповед за възстановяване на Националния космически съвет.

Америка трябва отново да се превърне в лидер в изследването на космоса и Луната, заявява Пенс, защото, за съжаление, в момента не ние, а такива играчи като Русия и Китай, са лидери в тази област. През следващите няколко години трябва да изградим постоянно селище под американското знаме на Луната, това е първата стратегическа задача на Америка в изследването на космоса!

Ще припомним, че през август тази година, подобно изявление направи и бившият астронавт на НАСА Крис Хъдфийлд, който подчерта, че първата стъпка, която сега трябва да направи човечеството,  е да създаде селище на естествения ни спътник, и едва след това да разшири интересите по-далеч – Марс Венера и така нататък.

„Интересно!“, възкликват и уфолози, и конспиролози, как да се разбира това? Нима американците не са научили нищо от предишните си полети до Луната? Или просто такива полети не е имало, както твърдят някои изследователи на тази „срамна страница“ в изследването на космоса?

И все пак, някакви причини, при това много сериозни, е имало, за да се спре колонизацията на Луната през миналия век. И ако това е така, защо изведнъж „избухва“ нов интерес към тази тема? Може би извънземните са напуснали Селена ( и са се преместили на Земята!!!????)?  Или най-накрая са позволили на земните жители да изградят свое селище там?

Ще видим.

И едно видео по темата:

Извънземната, която „Аполо 20“ открива на Луната (видео)

В центъра на една от най-скандалните конспиративни теории стои  прословутата мисия „Аполо 20“ на Луната.   И още едно видео:

Конспирации: Луната е „закрита“ за земляните. Въпросът е – кога и от кого? (видео +)

Ние вече сме писали за това, че Луната – е заета от извънземните, и най-меко казано – Селена  може да е  огромен космически кораб или база. С това са много… Continue reading „Конспирации: Луната е „закрита“ за земляните. Въпросът е – кога и от кого? (видео +)“

Какво крие от хората световният елит за Луната? (видео)

Не са малко хората които са наясно, че световният елит умишлено крие какво се случва на Луната и какво има на нея. След като изгледате този клип ще разберете защо… Continue reading „Какво крие от хората световният елит за Луната? (видео)“

Тайната мисия до Луната, която никога не се завръща на Земята (видео)

Мисията на космическия кораб „Аполо-17“ става последната в лунната епопея. Но, според неофициални данни, е била организирана още една лунна експедиция, екипажът на която не успява никога да се завърне… Continue reading „Тайната мисия до Луната, която никога не се завръща на Земята (видео)“

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *