Никога не убивайте кучето! – притча за осъждането

Едно семейство нямало деца, въпреки че били заедно вече няколко години. За да не се чувстват сами, съпругът и съпругата си взели кученце- немска овчарка. Те го обикнали и се грижили за него като за собствено дете. Кученцето пораснало и станало голямо, красиво, интелигентно и неведнъж спасявало дома от крадци, било вярно, предано и защитавало своите стопани.

Седем години по-късно след като двойката си взела кучето, те се сдобили с дългоочаквано дете. Съпругът и съпругата били много щастливи, детето заемало почти цялото им време, а кучето вече не получавало почти никакво внимание.

То се чувствало ненужно и започнало да ревнува от детето на собствениците. Веднъж родителите оставяли спящия си син у дома, а те самите се занимавали с подготовката за барбекю на терасата. Когато решили да проверят какво прави детето, от неговата стая излязло кучето. Муцуната му била окървавена и то доволно размахвало опашката си.

Бащата на детето предположил най-лошото, грабнал пушката и веднага убил кучето. След това се затичал към детската стая. На пода, до люлката на сина си, видял огромна обезглавена змия.

„Аз убих моето вярно куче!“ – казал мъжът, едва сдържайки сълзите си.

Колко често съдим несправедливо хората? Най-лошото от всичко е , че ние го правим без да се замислим, без дори да знаем причините защо те са постъпили по един или друг начин. На нас ни е все едно какво са мислили и чувствали. Това не ни вълнува. И ние не допускаме мисълта, че по-късно, може би, ще съжаляваме за прибързаните си изводи. Така че нека следващия път, когато осъждате някого, си спомнете притчата за вярното куче.

Самопроклятие – как да не го допуснем

Какво е проклятие Проклятието е много силно насочено енергийно въздействие, съдържащо в себе си информационна програма (за унищожаване) и енергия за постигане на това действие. Това не е просто въздействие,… Continue reading „Самопроклятие – как да не го допуснем“

 

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *