Шведската църква установи нови правила: Бог вече няма да се нарича „Той“ или „Господ“ (видео)

Шведската църква създаде нови езикови правила за да направи църквата по-всеобхватна. Църквата призова духовниците да използват полово неутрален език и да се въздържат от такива термини като „Господ“ и „Той“.

Миналата година шведската лесбийка – епископ Ева Брун предложи да се премахнат кръстчетата и християнските символи от църквата, за да стане тя по-обхватна.

Breitbart.com съобщава подробности:

Църквата на Швеция гласува в подкрепа на спорния нов наръчник, в който се указва, че мъжките препратки към Бога, такива като „Той“ и „Господ“ трябва да бъдат преразгледани, за да станат „по-неутрални“.

Въпреки острата критика на редица организации, включително и на Кралската шведска академия, в четвъртък църквата одобри новия справочник с огромно мнозинство от гласове.

В „Наръчника на Църквата“, който е актуализиран последно през 1986 г., се описва как трябва да се извършват служби, кръщенета, сватби и погребения,  в езика на литургиите, теологията и музиката, и затова е от централно значение за дейността на църквата.

Според местните медии, много свещеници се противопоставят на инструкциите в новия наръчник за езика, който е бил добавен, за да направи църквата „по-открита“.

Това включва указания духовенството да се отнася към Бога по неутрален начин, без „ненужно“ използване на мъжкото  местоимение „той“ или на такива термини като „Господ“.

http://www.thegatewaypundit.com/2017/11/church-sweden-sets-new-gender-neutral-rules-god-will-no-longer-called-lord/

Строго секретно: „Как Бог създаде жената?“

Едва ли  Бог  много се  е напрягал, докато е създавал мъжа. Затова той се е получил толкова  опростен  и непрентенциозен. Но с жената, с жената му се е наложило доста… Continue reading „Строго секретно: „Как Бог създаде жената?““

 

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *