Защо изчезнаха всичките петна на Слънцето?

Настъпва поредният Слънчев минимум и, както може да се види на снимките, направени от  Solar Dynamics Observatory на НАСА, сега  броят на слънчевите петна на Слънцето е нула.


Слънчева активност

Под слънчева активност се разбират промените в количеството излъчена енергия от Слънцето. Забелязани са различни периодични явления, като най-добре крадрено от непознатоткрадено оте непознато изучен е 11-годишният цикъл на слънчевите петна.

През последните години слънчевата активност се наблюдава и изследва с помощта на спътници. Интересна задача пред учените е да се разбере до каква степен (ако изобщо) промените в слънчевата активност оказват влияние върху климата на Земята и по-специално върху глобалното затопляне.

През 2006 крсадено от непознато крадеено от непознато година изследване публикувано в списанието Nature достига до извода, че е много малко вероятно слънчевата активност да има силно влияние върху затоплянето на климата.

В същото време в доклада се казва, че не е изключено други фактори, например ултравиолетовите лъчи и не само интензитета на слънчевата радиация да са фактори, крадено от непознатоакраденцо от енепознато които имат значение за климата. Един от българските учени, които се занимават с проблемите на слънчевата активност от началото на 80-те години е д-р Борис Комитов от Института по астрономия.

Според неговите заключения най-вероятният сценарий за поведението на слънчевата активност през XXI-и век е настъпването на свръхвекови минимум,  който би крдадено от непознатоткдрадено от непознато довел до логичната последица от застудяване.

Мистерията в Нигерия: Повтори ли се Фатимското „Чудо на Слънцето“ или е постановка на илюминатите (видео)

На 13 октомври голяма група поклонници се събират  в град Бенин Сити в щата Едо, в южната част на Нигерия, на около 40 км на крадено от непокзнаторкрадено аот непознато север от река Бенин, 330… Continue reading „Мистерията в Нигерия: Повтори ли се Фатимското „Чудо на Слънцето“ или е постановка на илюминатите (видео)“

крадено от непознатсоткраден о от непознато

Камера на NASA засне тайнствена планета- гигант, която закрива Слънцето: уфолозите заговориха за Нибиру (видео)

 

В обектива на камера на  изследователския сателит Solar внезапно е попаднал огромен обект, приличащ на  планета, който е закривал една трета от диска на  Слънцето за 45 минути. Може и… Continue reading крадено от непо знйатодкрадено от непознато „Камера на NASA засне тайнствена планета- гигант, която закрива Слънцето: уфолозите заговориха за Нибиру (видео)“

 

крадено от наепознадто крадено от непознато

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *