Исус е бил будистки монах и е живял 16 години в Тибет. Така разказва филм на Би Би Си! (видео)

Името му е било Исса …

Този документален филм разказва  за еврейския  проповедник, познат ни под  името  Исус Христос, но също така твърди, че е бил будистки монах, пише EWAO.net.

Освен това филмът разказва, че Исус не е бил разпнат, а е пътувал по цял свят  много-  много години. Твърди се, че е погребан в мавзолея на „Роза-Бал“ в Сринагар, Кашмир.

За Исус има много неизвестни неща  поради липсата на информация за живота му между 13 и 29 години – в Палестина този период понякога се нарича „тайните години“. През 1887 г. обаче руският лекар Николай Нотович отива в Индия, Тибет и Афганистан, където пише книгата „Неизвестният живот на Исус Христос“.

След като си чупи крак, Нотович се оказва  в будисткия манастир Хемис  в индийския град Лех. Там му показали два големи пожълтели ръкописа на тибетски: „Животът на свети Исса“.

В тях се говори,  че Иисус (или Исса, Божият Син) е роден през първи век в Израел и от 13 до 29 години е бил обучван  от ведически мъдреци.

Местният лама обяснява:

„Исса е велик пророк, един от първите след двайсет и двама  Буди.

Той е по-велик от който и да е Далай лама, защото е част от Духа на нашия Господ. Той ви просвети, върна в лоното на  религията душите на заблудените, позволи на всяко човешко същество да различава добро и зло. Неговото име и делата му са записани в нашите свещени писания.

И четейки за прекрасния му живот, минаващ между грешни и заблудени  хора, ние скърбим за ужасния грях на езичниците, които го предадоха на мъченичество и смърт.

 

Когато един изключителен будист или праведен човек умре, мъдреците се обръщат към звездите и природните знамения, за да разберат кое бебе ще стане негова реинкарнация. После детето се  възпитава в будистката вяра, която прилича на традиционната история на трите влъхви.

Според старшия лама „Исус е посещавал нашите земи и Кашмир, за да изучава будизъм. Той е бил вдъхновен от законите и мъдростта на Буда. „

Руският философ и учен Николай Рьорих добавя:

„Исус е бил  в няколко древни градове на Индия, по-специално в Бенарес или Варанаси. Всички са го обичали, защото е Исса е живял в мир с ваисаите и шудрите, които е наставлявал и подкрепял.“

Филмът разказва, че Исус е проповядвал в свещените градове Джаганнатх (Пури), Бенаресе (Утар Прадеш) и Раджагриха (Бихар), заради което брамините го изгонили в  Хималаите, където продължава обучението си.

Германският изследовател Холгер Керстен пише:

„Младежът пристигнал в Синд ( река Инд), придружен от търговци. Той се  установил сред арийците с намерението да се усъвършенства и да  разбере законите на великия Буда. Той пътувал през всичките пет реки (Пенджаб), за кратко останал при джайните и продължил пътуването си до Джаганнат.“

Също така се смята, че Исус е посетил еврейски заселници в Афганистан, които избягали от еврейския цар Навуходоносор. Според местните жители, Исус остава в Кашмирската долина  до своите 80 години, след което починал.
Ето и карта на будисткото пътуване на Исус:

Оказва се, че Исус е прекарал от 61 до 65 години в Индия, Тибет и съседните райони. Както вече се спомена,  мястото на погребението му е мавзолеят на Роза-Бал в Шринагар, Кашмир.

Текстовете в Наг Хамади (Египет) и Евангелието на Тома  потвърждават тези предположения. Освен това, същото мнение се изразява в книгите на Керстен и Грубер „Конспирацията около Исус“ и „Извън Вярата: Гностичните Евангелия“ на Илейн Пагелс.

Ето и самият филм:

Още по темата:

Древна Библия: Исус Христос не е бил разпнат, нито е бил Божи Син

Написана преди повече от 1500 години Библия,  намерена в Турция, предизвика сериозна загриженост във  Ватикана. Защото старата книга съдържа Евангелието на Варнава, един от учениците на Исус Христос, който е … Continue reading „Древна Библия: Исус Христос не е бил разпнат, нито е бил Божи Син“

Исус ставал невидим, приемал различни образи, благословил Пилат

Нова информация за живота и смъртта на Исус е  представени в книгата на холандския изследовател Рулоф ван ден Брук “Псевдо-Кирил Ерусалимски: за живота и страстите  на Христос”, пише днес онлайн… Continue reading „Исус ставал невидим, приемал различни образи, благословил Пилат“

 

Joseph Atwill: Историята на Христос е била „измислена за да се укротят бедните“

Според противоречивия американски учен  Joseph Atwill, който изучава Библията,  християнството е резултат от рафинирана държавна пропаганда,  пише The Independent. Joseph Atwill e  автор на книгата  „Месията на Цезар: Римският заговор… Continue reading „Joseph Atwill: Историята на Христос е била „измислена за да се укротят бедните““

Суперсензация: Книгата с първото споменаване на Христос е 100 % автентична!

Related Posts

One thought on “Исус е бил будистки монах и е живял 16 години в Тибет. Така разказва филм на Би Би Си! (видео)

  1. Иска им се на BBC и на такива като тях…

    Имат още малко време, докато се затворят вратите. И след това ще бъде късно.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *