Професор Con Slobodchikoff: Скоро на пазара ще се появи преводач от езика на животните на човешки език!

 Сега  учените са на път да създадат истински преводач от езика на животните на  човешки език, за начало, да речем, на английски език.

Ако искате по-ефективно да общувате  с вашите домашни любимци, да разбирате всичко, което те искат да ви кажат,  след десет години това ще бъде толкова лесно да се прави,  както  днес има устройства , които незабавно превеждат на чужд език, пише esoreiter.ru.

В това поне е уверен  професорът по билогия в  университета на Северна Каролина Кон Слободчикоф (Con Slobodchikoff) – автор на изследването на езика и жестовете на диви кучета, живеещи в  прериите, на които той е посветил повече от три десетилетия.

Според биолога , животните имат собствен уникален език, например издават  специални звуци, когато се появи хищник. И в зависимост от размера и вида на опасността, тези звуци са напълно различни, т.е. кучетата са в състояние да предоставят конкретна информация с точност до най-малкия детайл с помощта на определени сигнали.

Може да се обобщи, че животните пълноценно общуват помежду си, но техния език е доста различен от този на човека, тъй като тя се състои от лай,  ревове, вой, вопли, и така нататък, което ние възприемаме като безсмислен набор от звуци. Но дали е така?

За създаването на уникален преводач ще помогне на Изкуственият Интелект

Професорът иска да използва изкуствения интелект, за да „хакне“ езика на кучетата, като в крайна сметка създаде пълноценен преводач на животински звуци и жестове на английски език.

Понастоящем за тази цел той и неговите най-близки колеги са създали  специална фирма Zoolingua, която според плановете на учения може да пусне такова уникално устройство на пазара след 10 години. Първоначално това  ще бъде, разбира се, преводач за езика на прерийните кучета, но следващата стъпка със сигурност ще бъде преводач на домашни кучета, котки и така нататък.

Това означава, че в края на двадесетте – началото на 30-те години на този век, хората ще могат по-лесно и продуктивно да общуват с животните и най-вече с любимите си домашни любимци.

Всичко това изглежда фантастично, но според древните знания, които, между другото, са отразени в много художествени произведения и предания,  човекът някога е  знаел как да говори с животните, а дори и днес, при определени условия, може  лесно да се разбере същността на техния език.

И въпреки, често пъти, това се случва на ниво телепатия, напълно е възможно учените, разчитайки на ИИ, да могат да създадат такъв преводач. Освен ако, разбира се, по това време човекът  не  се промени така, че телепатията да  бъде основен инструмент за общуване с  всяко живо същество на Земята, тъй като в идеалния случай трябва да живеем във високоразвит и хармоничен свят.

 

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *