Бразилски учени: Съществуват извънземни, които се хранят с радиация!

Изследователи от Бразилската лаборатория за синхротронна светлина и Университета в Сао Пауло установиха, че на Европа, спътникът на Юпитер, може да има бактерии, които се хранят с радиация.

Според констатациите на учените, на небесното тяло най-вероятно има радиоактивни елементи, които могат да служат като източник на енергия за микроорганизми, подобни на земните Desulforudis audaxviator. Това съобщи Science Alert.

Екстремофилните анаеробни бактерии D.audaxviator живеят в изолирани водни екосистеми, разположени на дълбочина 1,5-3 километра. Те съществуват независимо от другите организми и не се нуждаят от слънчева светлина.

Енергията, с която поддържат жизнената си дейност, те получават чрез възстановителна реакция, с участието на водород и сулфати, получавани в резултат на разграждането на водни молекули при разпад на уран, торий и калиев радиоактивен изотоп.

Според учените,  живот в Европа може да съществува при три условия: наличието на вода, висока температура и наличието на химически елементи, необходими за поддържане на метаболизма.

Според съвременните данни първите два фактора на сателита на Юпитер вероятно съществуват. Но изследователите все още не знаят какви точно вещества се разтварят във водоемите на Европа.

Резултатите от моделирането на разпространението на химически елементи по обектите на Слънчевата система показват, че радиоактивни материали най-вероятно присъстват на Европа и на Енцелад.

Тяхното киличество трябва да бъде достатъчно, за да поддържа живота на организми, подобни на D.audaxviator.

Още по темата:

Строго секретно: Извънземните на Луната (видео)

Много народи имат легенди, в които се  описват пристигнали от Луната апарати  с необичайни създания. На глинените таблички на Хетите и жителите на Вавилон има  история с кацането на бога… Continue reading „Строго секретно: Извънземните на Луната (видео)“

Извънземните същества: Част 1. Обитаемият Космос (видео)

Изминаха над 60 години от излизането на човека  в Космоса.  Въпреки това, към днешна дата, резултатите от изследването на космоса не са толкова грандиозни, колкото изглеждаше в „началото на пътя.“… Continue reading „Извънземните същества: Част 1. Обитаемият Космос (видео)“

Джон Ленън получил подарък от извънземните

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *