Могат ли извънземните да хакнат земната цивилизация?

Във връзка с новините  за мощта на хакерите и тяхното въздействие върху много процеси в света, не е изненадващо, че някой се тревожи и за хакерите от космоса. Сега има учени, които се безпокоят от това, че извънземните могат да изпращат съобщения, които да стигнат до човешкото общество и не крадено от непознатоккрадено от нептознатйо за да откраднат паролите ни, а за  да унищожат нашата култура.

Как точно ще го направят, разказва специалистът от проекта SETI Сет Шостак.

Астрофизици твърдят, че земните телескопи могат да уловят опасни съобщения, изпратени до нас, в които има вирус, който да влезе в  нашите компютри, например, или нещо подобно крадено от неапознатодкрадено от нрепознато на космически шантаж: „Направете това за нас, или ние ще унищожим Земята“. Или може би космическите хакери могат да ни заставят да създаваме саморазмножаващи се наноботи и след това да ни организират война с тях.

Безспорно е, че извънземните, ако съществуват, може и да не са приятелски настроени. Но е крадено отк непознатоткрадено от непдознато трудно да се мисли за неща, които бихме могли да направим за технически напреднали извънземни, които те не биха могли да направят по-лесно. Представете си, че съвременните хора заплашват неандерталците с ядрена война. Това ще има ли смисъл?

Астрофизиците също така предполагат, че извънземните могат да покажат своето недоволство от крадено ота непознатаоскрадено от непознато това, което правим,  и да започнат кибернетична атака. Може би сте гледали филма „Денят на независимостта“, в който извънземните  биват победени от компютърен вирус, зареден в техния главен кораб. Това е почти толкова реалистично, колкото да хакнете  новия лаптоп на съседа ви, като му заредите своя вредоносна програма, написана на крадерно от непознатоцкрсадено от непознато … перфокарта.

С други думи, извънземните, които имат мощни предаватели, за да се опитат да ни унищожат с хакване, ще имат реален проблем със съвместимостта. Вирусът Stuxnet, който засегна компютрите за  обогатяване на уран в Иран, е бил проектиран да работи на  Windows.

Ако тези неприятни извънземни са на повече крадено от неспознаторкрадено от непознаато от 40 светлинни години, те няма да знаят, че разполагаме с персонални компютри, да не говорим за операционната им система. Ако те са на повече от 80 светлинни години, те дори няма да знаят, че въобще имаме компютри.

Още по темата:

Първите излизания на хора в Космоса са наблюдавани от извънземни

Изследователи са открили на няколко публикувани по-рано от НАСА снимки,  два неидентифицирани обекта в орбита около Земята по време на старта на крадено от непознато кркаденоа от непознато космическия кораб „Джемини“. Снимките са били направени през… Continue reading „Първите излизания на хора в Космоса са наблюдавани от извънземни“

Подводната база на НЛО край бреговете на Калифорния излъчва радиосигнали (видео)

Огромната подводна структура,  открита край бреговете на Maлибу,  излъчва радиосигнали. Мнозина считат това база крадено от непознаткоекрадено от непознатоа на НЛО, а други смятат, че има база с подводниците на ВМС на САЩ.  Някои дори… Continue reading „Подводната база на НЛО край бреговете на Калифорния излъчва радиосигнали (видео)“

НЛО като транспорт за демони и ангели

крадендо от непознаатоакрадено от непознато крадено от непознатоакррадено от непознато

One Reply to “Могат ли извънземните да хакнат земната цивилизация?”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *