Тайната на посланието на извънземните: „Вие трябва да се усъвършенствате или да изчезнете“

През 1957 г. в района на Силфу Мур, близо до Скарбъроу, Норт Йоркшир, е намерен неизвестен апарат, за който се предполага, че е падна от небето и се е разбил. Обектът бил открит от трима местни жители, след като видели как нещо светещо паднало от небето в блатото.

Артефактът бил намерен  месец след като СССР изстрелва първия си спътник, така че първоначално се смятало, че това са детайли от  спътника. Но обектът въобще не приличал на спътник – това бил  метален диск с диаметър 43 см и тегло 14 кг.

От този диск сега са останали само няколко малки фрагмента, които наскоро бяха открити в килера на научния музей в Лондон. Дискът е наречен Silpho saucer, а фрагментите му лежат в музея в продължение на десетки години.

През 1957 г. новината за откриването на паднал миниатюрен НЛО сериозно развълнувала  английската преса. Падналият  диск е изследван интензивно, и било съобщено, че на повърхността му има  странни йероглифи, вероятно подобни на тези, които се виждали на  НЛО, паднал в американския Roswell.

Също така било съобщено, че в „чинийката“ е намерена книга с  медни  страници, на които имало съобщение от 2 хиляди думи. Някои разказвали, че са успели да го преведат и че това послание е било изпратено от извънземен на име Уло  (Ullo) и в него имало предупреждение за опасностите на ядрените оръжия.

В края на съобщението се казвало: „“Вие трябва да се усъвършенствате или да изчезнете“  („you will improve or disappear“).

Остатъците от този  НЛО в музея са открити много години по-късно от д-р Дейвид Кларк от университета в Шефилд. Според него неотдавна,  когато той посетил Лондонския научен музей, един от работниците със загадъчен тон го попитал: „Знаете ли, че ние тук пазим парчета от летяща чиния в продължение на десетилетия“?

Фрагментите лежали в гардероб в стара оловна кутия за цигари.

„Бях абсолютно изненадан, когато той отвори кутията и ми показа тези парчета“, казва Дейвид Кларк.

През 1963 г. се провеждат редица изследвания на тези отломки в Природонаучния музей и Университета в Манчестър, а учените заключават, че това е много  сложен  и изкусно направен фалшификат. Съобщено е, че някой е взел детайлите от различни неща и ги е „смесил“.

Въпреки общия скептицизъм обаче имало и някои странности. Изследванията показват, че обвивката на „чинийката“ е била защитена от радиация със  специален оловен слой, а медните части били с изключително висока чистота на метала.

След изследването парчета от „Silpho saucer“ отиват в хранилището на музея в продължение на десетки години. А какво е  станало с основната част от НЛО и особено с мистериозната книга, никой не казва.

Още по темата:

Летяща чиния бе открита на старинна френска монета

В тази епоха на напреднали технологии, неидентифицираните летящи обекти, които се появяват в небето тук и там, често биват запечатвани на  снимки и видеоклипове. Може да се помисли, че сега… Continue reading „Летяща чиния бе открита на старинна френска монета“

„Катастрофирала летяща чиния“ в планината се вижда на кадри на Google Earth? (видео)

Обектът се намира в центъра на зона, забранена за полети, пише mirror.co.uk/. Видеото, записано с помощта на камерите на Google Earth, изглежда е уловило това, което някои зрители считат за… Continue reading „„Катастрофирала летяща чиния“ в планината се вижда на кадри на Google Earth? (видео)“

Загадъчни „летящи чинии“ бяха заснети заснети над Канада и САЩ (видео)

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *