Знаете ли къде се намира Островът на зайците? (видео)

Този малък остров, разположен в Японско море, пази много тайни. Първоначално е бил обитаван от семейства на рибари, но със започването на войната всичко се променя.

Скоро държавата построява тук свръхсекретна база за производство на токсични газове, а островът дори изчезва от географските карти.

След края на войната всичко е разрушено и на мястото на завода е открит музей. Но как са попаднали зайците тук, е трудно е да се каже. Местните хора казват, че животните са донесени от ученици, които пристигнали на екскурзия. Сега този остров е истински рай за пухкавите животинки и любимо място за туристите.

Благодарение на огромния брой дългоухи жители, днес островът изглежда красив и безобиден. Трудно е да се повярва, че тук е произвеждано химическо оръжие. Може да се каже, че това необичайно място символизира победата на мира над войната.

И още малко зайци:

 

Още по темата:

 

Япония отмени хуманитарните науки!

През юни тази година в Япония се случи събитие, което мина почти незабелязано на фона на новините за свиването на японската икономика. Министърът на образованието Hakubun Shimomura е изпратил в … Continue reading „Япония отмени хуманитарните науки!“

 

Загадката с извънземната жена от Уцуро буне в Япония (видео)

На 22 февруари 1803 г. група рибари от японската провинция Хитачи се натъкват на странен обект край брега. Водени от любопитство си те го извадили на брега, за да го… Continue reading „Загадката с извънземната жена от Уцуро буне в Япония (видео)“

Изкуствени човешки ферми ще заменят опитите с животни

Related Posts

One thought on “Знаете ли къде се намира Островът на зайците? (видео)

  1. Амааа , разбира се ,че са ги ползвали за пробване на ефективноста на произвежданите токсични газове ! Какви ученици ,какви пет лева ?!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *