Папа Франциск: Ад не съществува, има изчезване на грешните души!

В сензационно интервю с дългогодишния си приятел- атеист Eugenio Scalfari, Франциск казва, че ад не съществува и че осъдените души просто „изчезват“. По този начин, папа Франциск отрича 2000-годишното учение на Католическата църква за реалността на Ада и вечното съществуване на душата!

Скандалното интервю на Скалфари и папата беше публикувано на 28 март 2018 г. от „La Republica“. Aналогична статия е публикувана и в по-консервативното и уважавано списание Rorate Caeli, което е специализирано на тематика за Ватикана и католическата църква.

Интервюто е озаглавено: «È un onore essere chiamato rivoluzionario», което се превежда : „Папа Римски: За мен е чест да бъда революционер.“ Ето и съответния цитат:

Scalfari: „Ваше светейшество, на предишната ни среща вие казахте, че хората като вид ще изчезнат в някакъв момент и че Бог вместо тях ще създаде нови видове. Много пъти обяснявахте за добрите души, които ще живеят вечно, но никога нищо не сте ми казвали за душите, които са умрели в грях и са попаднали в ада за да страдат там цяла вечност. И какво ще кажете за лошите души? Къде ще бъдат наказани?

Папа Франциск: „Тези души, които се покаят, не се наказват. Те получават Божията прошка и влизат в ранга на душите, които ще живеят вечно. Но тези, които не се покаят – не могат да бъдат опростени, те изчезват. Ад не съществува, има изчезване на грешните души. „

Сегашният римски папа Франциск е известен със своите доста оригинални възгледи и изказвания, но изглежда, че това се съобщава за пръв път във Ватикана.

Библията, публикувана през 1611 г., се счита в Европа за класическа (тя се състои от 27 книги на Новия Завет и 39 книги от Стария Завет) и директно използва думата HELL (т.е. А) цели 23 пъти, като превод от новозаветен гръцки на думите hades, tartaros и geenna.

В допълнение към древните текстове с не много ясна формулировка и мистериозен произход, Адът е описан доста подробно, като дори е и нарисуван от много мистици, тоест хората са го видели.

По този начин се оказва, че Адът е напълно реално място, което съществува в действителност. И Адовете във Вселената, съдейки по това, което казват мистиците, са доста.

В този контекст обаче има само един – този, за който твърди римо- католическата църква, правейки поне от 1611 г. насам. А настоящият ръководител на тази църква изведнъж отхвърля всички предишни учения на своите пастири.

Това предполага, че Ватикана скоро ще бъде ликвидирана като проект, разчиствайки пътя на нова религия, така че сегашният папа явно вече работи активно в тази посока.

 

© 2019 nepoznato.energetika-bg.com All rights reserved!

Още по темата във фейсбук:

© 2019 nepoznato.energetika-bg.com All rights reserved!

WikiLeaks: Папа Франциск знае за съществуването на извънземните и за техните добри намерения

Бившият астронавт на НАСА пише: Папа Франциск знае, че съществуват извънземни и че те искат да помогнат на хората. Шестият човек, стъпвал на Луната, бившият американски астронавт Едгар Мичъл твърди,… Continue reading „WikiLeaks: Папа Франциск знае за съществуването на извънземните и за техните добри намерения“

Папа Франциск: Светът се намира на прага на ядрена война!

Изявлението си той направи от самолета, с който пътува до Перу и Чили. Папа Франциск заяви, че е сериозно обезпокоен от опасността от ядрена война и предупреди, че светът е… Continue reading „Папа Франциск: Светът се намира на прага на ядрена война!“

Папа Франциск обвини богатите за влошаването на климата

Related Posts

One thought on “Папа Франциск: Ад не съществува, има изчезване на грешните души!

  1. Е, как да не съществува ад? Той е тук на Земята и ние сме в него.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *