Можем да си отдъхнем: Математик доказа, че Третата световна война ще започне чак през 2150 г.

Американският математик Аарон Клаузет, който работи в университета в Колорадо, направи любопитно изявление. Според Клаузет, той е успял да изчисли приблизителното време на избухването на нова световна война.

Той дълго време анализира данни от международни въоръжени конфликти през последните два века, и в крайна сметка стига до заключението, че периодите на примирие и големи конфликти се редуват в историята, така че третата световна война, най- вероятно, няма да бъде избегната.

Аарон съобщава, че колкото по-дълго на планетата продължава условният мир, толкова по-крехък е той. Това ясно се вижда сега, когато напрежението между различните държави (Русия, Съединените щати, Китай, Северна Корея и др.) става все по-интензивно.

Но до нов мащабен конфликт между могъщите суперсили, най-вероятно няма да доживеем. Историческите закономерности, според математиката, показват, че Третата световна война ще започне около 2150 г. Клаузет отбелязва, че условният мир преди това ще продължи около 140 години.

За своето изследване математикът е използвал компютърна програма, която изчислява периодичността на войните в света. Експертът обаче  отбелязва, че това е само програма и, разбира се, не е в състояние да предсказва бъдещето.

Възможно е и друго – повече няма да има никакви световни войни и човечеството ще достигне така нареченото “ мислене на ново ниво“, когато ще може да решава всичките си проблеми и противоречия с мирни средства, без да се прибягва до насилие.

Още по темата:

Китай: Войната със САЩ е неизбежна

Държавно издание предупреждава за война в  Южнокитайско море, ако Съединените щати не  се оттеглят, пише in.reuters.com Китайски държавен вестник заяви в понеделник, че „войната е неизбежна“ между Китай и Съединените… Continue reading „Китай: Войната със САЩ е неизбежна“

Как САЩ и Русия ще започнат ядрена война

Преди няколко седмици представих сценарий за кризисна ситуация в университета в Харвард, където студентите трябваше да разиграят  хипотетична криза от Студената война с ядрени оръжия. Осъзнаването, че кризата може да… Continue reading „Как САЩ и Русия ще започнат ядрена война“

Секретната война в Афганистан, НЛО също воюват? (видео)

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *