Най-загадъчната звезда в Галактиката рязко угасна !

Светенето на звездата Таби (KIC-8462852) рязко се понижи, съобщи в своя блог, посветен на „най-загадъчната звезда на Галактиката“, американският астроном Табета Бояджян.

Наличните данни показват, че през март 2018 г. яркостта на KIC-8462852 рязко се е сринала. По-рано подобно поведение на звездата е наблюдавано през 2013 г.

Звездата KIC-8462852 се намира на 1480 светлинни години от Земята в съзвездието Лебед. Масата и радиусът на звездата са около 1,5 пъти по-големи от тези на Слънцето. Яркостта на звездата се променя периодично.

Има няколко обяснения за това явление, по-специално – наличието около нея на кометен облак, фрагменти от загинала планета, или мегаструктура, близо до KIC 8462852, създадена от извънземна цивилизация.

http://www.wherestheflux.com/single-post/2018/03/21/2018-March-dip-update-3n

Още по темата:

 

Извънземните строят Сфера на Дайсън около Слънцето??? (видео)

Ще припомним, че уфолози забелязаха на снимки, направени от камерата на НАСА -EIT 171 – в опасна близост до Слънцето мистериозен гигантски куб. Според експерти обектът има извънземен произход и… Continue reading „Извънземните строят Сфера на Дайсън около Слънцето??? (видео)“

Мичио Каку: Странната звезда в космоса може да е мегаструктура на извънземните (видео)

Д-р Каку казва, че това може да бъде доказателство за извънземен живот и, може би,  „най-важната случка в историята за  последните сто години!“ Теоретичният физик и известен популяризатор на науката,… Continue reading „Мичио Каку: Странната звезда в космоса може да е мегаструктура на извънземните (видео)“

Най-загадъчната звезда KIC 8462852 стана още по-загадъчна

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *