Виждали ли сте квадратни облаци? Не? Скоро ще видите! (видео)

Отдавна е известно, че конспиративните теории са в състояние да изявят дори и на една съвсем обикновена случка нова интересна гледна точка. Очевидно това е причината за тяхната популярност, дори и сред хора, които са адекватни на пръв поглед.

Но в този случай дори най-скептично настроените са изумени. Защото на това видео, заснето в Аризона, не се вижда НЛО или йети, а наистина невероятно явление – квадратни облаци.

Но откъде са дошли тези облаци? Тези, които са гледали видеоклипа, имат много теории. И най-популярният от тях включва съкращението HAARP.

HAARP, което се превежда като непреводима игра на думи High-Frequency Active Auroral Research Programme, – програма, стартирана от правителството на САЩ през 1996 г. за изучаване на йоносферата и подобряването на ПВО на страната.

Въпреки факта, че отдавна никой не може да потвърди, че програмата е активна, жители на САЩ продължават да свързват с  нея такива прояви на природата, които не се вписват в техния поглед към света: земетресения, торнадо, както и лоша реколта. А както се знае квадратните облаци на са особено често явление, така че този път и тези, които гледаха видеоклипа, побързаха да отбележат, че без намесата на HAARP едва ли биха се появили.

Още по темата:

 

Странните линии от облаци над планетата стават все повече и повече (видео)

Преди няколко дни добре известният канал MrMBB333 публикува видео със странно изображение, случайно или умишлено появило се в Google Earth, където се вижда линия от облаци, простиращ се от Южния… Continue reading „Странните линии от облаци над планетата стават все повече и повече (видео)“

 

Мистериозни облаци и апокалиптични небесни звуци в Ерусалим (видео)

  В интернет има много популярни публикации, на които могат да се чуят тайнствени звуци, идващи от небето. През последните години  този мистериозен шум започна да се чува в различни… Continue reading „Мистериозни облаци и апокалиптични небесни звуци в Ерусалим (видео)“

Красиви лещовидни облаци обвиха вулкана Етна

Related Posts

One thought on “Виждали ли сте квадратни облаци? Не? Скоро ще видите! (видео)

  1. Аз лично видях облак – перфектен квадрат над Панчаревското езеро есента…
    а няколко дена преди това видях 3 кемтрейса пресечени перфектно в една точка и под очевидно еднакви ъгли!
    Съжалявам че не ги заснех, вече няма пропускам

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *