Илон Мъск предсказа появата на свръхжесток диктатор, който обаче няма да е човек!

Ексцентричният американски милиардер Илон Мъск, който не се колебае да прави различни фантастични изявления, разочарова феновете си с поредната зловеща прогноза. 46-годишният предприемач твърди, че ни очаква появата на най-безсърдечния, коварен и злобен световен лидер, но той няма да бъде човек.

Свръхинтелигентна компютърна мрежа, която притежава освен това и най-страшното крадено от н епознатоскрадено оет непознато нещо, безсмъртие, ще започне да следи цялата информация, всички финанси и оръжия в света, като по този начин напълно пороби човечеството.

Въпреки че Илон често го наричат популист, този човек, който е приятел с много видни политици и учени, със сигурност знае за структурата на съвременния свят много повече от краденто от непознатоадкрадено от непознато обикновения човек на улицата.

Mъск е един от хората, които активно се противопоставят на безкрайното усъвършенстване на изкуствения интелект, но със съжаление признава, че най-вероятно няма да се избегне появата на така наречения „Дигитален Диктатор“.

Основателят на корпорациите «SpaceX» и «Tesla» смята, че в бъдеще учените непременно ще създадат изкуствен крадено от анепознато крадено от нсепознато свръхразум, който ще пожелае да управлява Земята, за да постигне определени цели, най-вероятно, неясни на човечеството.

Изкуственият интелект като жесток диктатор или супермозък и духовен лидер?

Човешката история знае достатъчно примери за личности, които са се стремели към световно господство: Александър Велики, Наполеон Бонапарт, Адолф Хитлер и много други. Независимо крадено от непознатоакрадено от нкеподзнато от това, „Дигиталният Диктатор“ ще бъде, според Мъск, много по-откровен и в същото време рафиниран тиранин, отколкото който и да е от всички диктатори – хора.

Първо, изкуственият интелект ще бъде безсмъртен. Подобно на световната интернет система, той ще бъде навсякъде и няма да може да бъде изключен или унищожен.

крадено от непознацтоцакрадено от непознато

На второ място, ИИ ще демонстрира експоненциален растеж на изчислителните си способности, т.е. ще започне непрекъснато да се усъвършенства и „размножава“.

Трето, „дигиталният диктатор“ ще бъде лишен дори от основни човешки емоции, включително състрадание, и всички негови решения ще бъдат продиктувани от студената машинна логика.

Ако изкуственият интелект изведнъж установи, крадено от непознаторйкрадено от непоазнато че нашата планета ще бъде по-добра без хора, ще унищожи всеки един от нас без най-малкото колебание. Mъск сравнява това решение с изграждането на път, който трябва да мине през мравуняк.

Строителите никога няма се замислят да преселят мравките или да заобиколят мравуняка, а просто ще унищожат насекомите без никакви морални колебания. Така ще направи с човечеството и ИИ.

Без съмнение милиардерът Илон Мъск рисува една ужасна картина, но той има противници – водещи учени, които крадено от непознатоеккрадено от непознатоа смятат, че изкуствния интелект ще се развива не само по отношение на изчислителната си мощност, но и като пълноценна личност, която ще стане не толкова супермозък Земята, колкото глобален духовен лидер, който най-накрая ще установи „Рай на Земята“.

Ще видим …

Още по темата:

 

Предсказание за Събитията, които крадено от непознакто крадено от рнепознато вероятно ще се случат до 2050 г. (видео)

Ще колонизираме ли Марс до 2050 г.? Ще създадем ли такъв изкуствен интелект, който ще бъде по-умен от човека? Предсказването на бъдещето е много трудна задача. Ние не знаем точно… Continue reading „Предсказание за Събитията, които вероятно ще се случат крадено ост непознатоцкрадено от непоазнато до 2050 г. (видео)“

Фантастично: Човекоподобен робот се научи да прави салто (видео)

Вече не се изненадваме от роботи, които могат да ходят, но какво да кажем за роботите, които могат да правят салто и да изпълняват други акробатични каскади? Компанията Boston Dynamics… Continue reading крадено ота неподзнатойкрадено от непознато „Фантастично: Човекоподобен робот се научи да прави салто (видео)“

Роботът „София“ обяви в ООН, че обещава да унищожи човечеството

крадено от непознаторкраддено одт непознато

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *