Канада: Забраниха на учителите да дават домашни работи на децата. Причината е поразителна!

Училище в Канада реши да забрани домашните работи за да даде възможност на учениците да прекарват повече време със семействата си, пише WSVN 7News.

Директорът на началното училище „Елизабет Балантън“ в Монреал, Майкъл Браун, заяви, че тази промяна е направена, защото „е глупаво да се прекарва цял ден в училище, а след това да се губи цялата вечер за домашна работа“.

Той казва, че на първо място децата трябва да могат да прекарват времето си със своите семейства и приятели, да играят и просто да „бъдат деца“.

„Най-добрата домашна работа е здравословно хранене, добър сън и готовност за следващия учебен ден“, каза Браун, отбелязвайки, че пак ще се дават задачи на учениците, но те ще се изпълняват в класната стая, а не у дома.

Други училища в Канада също са установили подобни забрани за домашните, позовавайки се на изследвания, които показват, че домашната работа не е от особена полза за децата.

Изследването показало, че домашната работа също може да бъде източник на стрес и „изгаряне“ при децата.

„Чувам съм термина „изгаряне на дете“ и това са точно тези две думи, които по мое мнение не трябва да бъдат заедно“, казва Браун.

Реакцията в училището била предимно положителна, но не всички родители са съгласни с това. Райли, син на Лори Прес, който е във втори клас, каза, че майка му е против такова нововъведение.

Тя твърди, че домашната работа помага на децата да усвоят нови умения.

„Веднага след като се преместят в средното училище, те ще имат задачи за домашна работа; те ще трябва да се учат по-усърдно“, казва директорът.

Браун обяснява че училищните стандарти не са се променили и на родителите се препоръчва да четат с децата си.

Все още е твърде рано да се правят изводи, но Браун уверява, че учителите подчертават наличието на „по-спокойната атмосфера“ в училището след въвеждането на новите правила.

А вие бихте ли искали това за вашите деца?

По материали на : https://wsvn.com/news/us-world/elementary-school-bans-homework-encourages-more-family-time-instead/

Още по темата:

 

 

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *