Конспирации: Как да оцелеем при ядрена атака?

Напоследък медиите все повече пишат за заплахата от ядрена война. Всъщност такава едва ли ще има, тъй като ядрените оръжия са инструмент за психологическо възпиране, а губещи при използването му ще бъдат всички. Но за всеки случай прочетете и този материал.

1. Всеки, който се намира в радиус от 800 метра от източника на експлозията, ще загине моментално – вероятността е 90%, а в радиус от 3200 м – с вероятност от 50%. Радиацията се разпространява много бързо: ако сте в радиус до 8000 метра, имате около 10-15 минути, за да намерите убежище. Така че тичайте.

Обърнете внимание на посоката, в която духа вятърът духа и поддържайте обратната посока. Опитайте се да не гледате източника на експлозията – рискувате да ослепеете. Препоръчително е да не затваряте устата си, защото звуците от ядрения взрив ще разкъсат тъпанчетата на ушите ви.

2. Ако сте на 8 000 метра от мястото на експлозията, но разбирате, че нямате време да бягате, спасението ви е убежище. Най-добрият вариант е да влезете в мазето на висока сграда или в стая без прозорци. Ако не можете да влезете в мазето, изкачете се над 10-ия етаж в най-изолираната стая. Но имайте предвид, че версията с метрото е най- приоритетна, тъй като е подходящо за дългосрочен подслон.

3. Ако сте на десетки километри от източника на ядрената атака, вашата главна грижа – последиците от радиоактивното замърсяване, което може да продължи седмици. Дори ако живеете на 100-150 километра от мястото на експлозия, обърнете внимание на новините за това накъде е насочен този поток. Вероятно все пак трябва да потърсите убежище под земята.

4. Най-вероятните цели за ядрена атака са правителствени сгради, военни бази, големи търговски обекти, електроцентрали и пристанища. Опитайте се да избегнете основните магистрали. В случай на катастрофа магистралата обикновено се задръства с хора, които отчаяно искат да излязат от града.

5. Трябва да отчетете, че по вашите дрехи и на кожата ви ще останат следи от радиоактивните отпадъци. Ето защо още една важна задача е да се отървете от дрехите и да се измиете, ако е възможно. Облеклото трябва да бъде поставено найлонова торба и поставено далече от хора и животни.

Ако имате възможност да ползвате душ, не използвайте гъби и други абразивни метариали. Използвайте възможно най-много сапун и шампоан. След душа е препоръчително е да се избягва контакт с вода: радиацията постепенно ще започне да се влива в подземните води.

6. Уви, няма начин да установите предварително колко дълго ще трябва да останете в убежището. Според експертите това може да трае от няколко дни до няколко седмици, преди нивото на радиацията да спадне достатъчно. Слушайте радио: ще бъдете информирани в кой момент ще бъде възможно излизането на улицата и това да не доведе до смърт.

7. В много филми за постапокалипсиса виждаме герои, нападащи хранителни магазини. В действителност от тази практика е по-добре се въздържате: продуктите, както и водата ще бъдат изложени на радиация. Същото се отнася и за нехранителните продукти.

8. Подгответе дома си – в него трябва да има запаси за каквато и да е катастрофа: комплект за първа помощ, бутилирана вода, фенери. Запасете се с продукти, които са трайни: консерви, зърнени храни, тестени изделия и др. За да очиствате водата, дръжте под ръка калиев йодид.

9. Ако живеете в град, разберете къде са местните убежища. Изчислете колко време ще ви трябва за да стигнете до тази точка. Информация за местата за подслон можете да намерите в интернет. Препоръчваме Ви да разгледате сградите наблизо, така че в случай на реална заплаха, да не се паникьосате и незабавно да съставите план за действие.

Още по темата:

 

Дейвид Мийд: Библейският край на света ще започне на 23 април!

Известният  нумеролог и преводач на Библията, Дейвид Mийд и неговите съмишленици прогнозират, че на 23 април ще започне краят на света, предсказан в Свещеното Писание. На този ден Слънцето, Луната,… Continue reading „Дейвид Мийд: Библейският край на света ще започне на 23 април!“

Daily Star : Извънземните от Нибиру вече са на Земята и руснаците знаят това! (видео)

Конспиролози твърдят, че извънземните от митичната планета вече са на земята – и Владимир Путин крие това. Песимистите отдавна твърдят, че Нибиру – или Planet X – лети в Космоса… Continue reading „Daily Star : Извънземните от Нибиру вече са на Земята и руснаците знаят това! (видео)“

Мистерии: „Операторите“, които управляват Слънцето, изглежда си правят експерименти с него

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *