Знанията на атлантите се съхраняват в тайни подземия под Сфинкса

Сфинксът е един от символите на Египет, заедно с  пирамидите. Но ние все още не знаем кой е  издигнал този колос и най-важното, защо? Със сигурност не е за красота. Какви тайни крие? Какво и от кого  пази?

 

Според записите, в стаята се съхраняват свещените книги на Тот – бога на мъдростта и нещата, които са принадлежали на него и на другите богове Озирис, Изида. И, разбира се, огромно съкровище, което се охранява от мълчаливи каменни пазачи (роботи?), убиващи всеки, който е решил да посегне на тези богатства.

Подземният свят на Гиза
Наличието на голям брой подземия в района на Гиза, не е  е тайна за археолозите. Историкът Херодот пише за огромен лабиринт под пирамидата, който включва повече от 1500 стаи. Да, Херодот и може да си е  измислял, но дори и да се раздели тази цифра на 50, наличието на 30 подземни камери, пълни с ценни свитъци – това е впечатляващо. А ако е излъгал, но не много и има дори повече стаи?
pic-15-12-2015-0917192

Подземията е посещавал през  IX век арабският  пътешественик Maсуди, уточнявайки, че този , който рискува да разкаже за чудесата на подземията,  ще бъде  сметнат за луд,  “ а аз все пак видях това!“ Но как можем да се доверим на всички тези свидетелства, може да е мит? Не е мит, подземията в Гиза са  намирани.

Aрабският  египтолог Селим Хасан в периода 1929-1939 г.  ръководи методически разкопки на платото Гиза.

Резултатите от работата си  той излага в  10 тома „Разкопките в Гиза.“ Открити са няколко стаи,  тунели и шахти, на  дълбочина повече от 125 фута (38 м). Но за това, което е намерено, Хасан пише  много, много пестеливо.

Според него, под платото  има цяла система от  подземни комуникации, свързваща пирамидите. Нейното  изследване  изисква голям обем работа и значителни средства. Но къде е сърцето на системата, мистериозното „Хранилище  на знанието“? Къде да се  търси?

Търсете под Сфинкса!
pic-15-12-2015-0917193
„Спящият пророк“ Едгар Кейси в едно от неговите пророчества заявява, че  хранилището  се намира между реката и Сфинкса, а входът е  между лапите му. През 1989 г. японска експедиция, водена от Sakudzhi Ioshimura с помощта на специално оборудване сканира земята близо до Сфинкса и установява под лявата му  лапа тунел,  който води надълбоко.

Също така през 1989 г., американецът  Thomas Dobetski провежда сеизмични проучвания и също потвърждава  наличието на кухина под Сфинкса. Египетското правителство благодари на учените … и има  забранява  извършването на по-нататъшни дейности.

И все пак …

Нека да не обвиняваме египтяните. Всяка страна, която има късмет да намери на своя територия нещо необичайно и полезно, на първо място се опитва да го използва за себе си. А съкровищата в  „Залата на знанието“ – не са злато и сребро. Според уверенията на Кейси,  в подземната камера се съдържат всички знания на минали цивилизации на планетата и материални паметници на техните култури.

Така че засега  египетските власти издигат всякакви  препятствия за чужденците, които искат да погледнат „под  Сфинкса“ чак до преки забрани, предпочитайки да изследват сами. А за резултатите от изследванията си предпочитат да не казват.

И освен това категорично отхвърлят идеята за наличието на подземни структури на платото Гиза. Всички тези журналисти дрънкат празни приказки, като се опитват да примамят към пирамидите много туристи.

Само че приборите, за разлика от хората, не умеят да лъжат…

Последвайте ни в Телеграм

© 2022 nepoznato.energetika-bg.com All rights reserved!

Още по темата във фейсбук:

© 2022 nepoznato.energetika-bg.com All rights reserved!

Още по темата:

Под пирамидите в Гиза в Египет е намерен „Звезден портал“, монтиран от извънземните богове? (видео)

Преди няколко дни в пресата в някои страни от Близкия изток се появиха съобщения за невероятно тайно откритие на египетски археолози, което, въпреки че е направено преди много години, по… Continue reading „Под пирамидите в Гиза в Египет е намерен „Звезден портал“, монтиран от извънземните богове? (видео)“

Шокиращо откритие в Хеопсовата пирамида в Гиза: Извънземен трон за междузвездни пътешествия!

В мистериозната огромна кухина, с дължина най-малко 30 метра, която бе открит в Голямата пирамида в Гиза,  може да се крие железен трон, изработен от метеоритно желязо. Археолозите смятат, че… Continue reading „Шокиращо откритие в Хеопсовата пирамида в Гиза: Извънземен трон за междузвездни пътешествия!“

НЛО, нарисуван на папирус от Древен Египет, бе представен пред публиката (видео)

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *