Новият световен ред: И Австралия ограничава плащанията в брой!

Австралийското правителство обяви, че скоро ще бъдат считани за незаконни плащанията в брой в размер на над 10 хиляди австралийски долара (около 7,5 хил. Долара), пише The Guardian.

Тази мярка се предлага в рамките на борбата срещу организираната престъпност, укриването на данъци и незаконната търговия с тютюневи изделия. Освен това тя има за цел да „насърчи прехода към цифрово общество“. Така че големи покупки ще могат да се правят само с помощта на чекове и банкови карти.

Понастоящем приблизително 37% от всички търговски сделки в Австралия се извършват с пари в брой. За сравнение, в Съединените щати този дял е 32%, а в Швеция – 15%.

© 2018 Nepoznato.energetika-bg. com All rights reserved!

Още по темата:

Белегът на Звяра: Започнаха да имплантират микрочиповете, засега само в Стокхолм

Основателят и главен изпълнителен директор на фирмата Epicenter Патрик Mестертон казва, че това е изключително удобно, защото микрочип с размер  на оризово зърно служи както и  познатата на  много офисни… Continue reading „Белегът на Звяра: Започнаха да имплантират микрочиповете, засега само в Стокхолм“

Банката за международни разплащания: тайната група, която ръководи света

Банката за международни разплащания (БМР) е най-тайната глобална финансова институция в света. От създаването си през 1930 г., банката е била в центъра на световните събития, но често е оставала… Continue reading „Банката за международни разплащания: тайната група, която ръководи света“

Новият световен ред настъпи: Швеция се отказва изцяло от парите в брой

© 2018 Nepoznato.energetika-bg. com All rights reserved!

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *