Пророчеството за Апокалипсиса се сбъдва: Хиляди си имплантират чипове за … удобство

Стокхолм (АФП) – Той е с размерите на оризово зърно, но е ключът към много аспекти на вашия живот.

Малък микрочип, поставен под кожата, може да замести необходимостта от носене на ключове, кредитни карти и билети за влакове.

За мнозина това може да изглежда като кошмар на Оруел, но в Швеция   е дългоочаквана реалност за все по-голям брой от тези, които предпочитат удобството и не мислят за опасността от евентуални нарушения, свързани с личните данни.

 

„Миналата година чипът се превърна в своеобразна електронна чанта и дори замени картата ми от спортната зала“, каза тя.

Ако иска би могла да го използва и за да резервира билети за влак.

През годината около 130 чипирани са се възползвали от услугата за резервиране на билети чрез микрочип в Националната железопътна компания на Швеция, SJ.

Кондукторите сканират ръката на пътника, след като той си поръча билети онлайн и ги регистрира на своя чип.

Обмен на информация

Швеция има богат опит в споделянето на лична информация, което може да спомогне за улесняване на приемането на микрочипа сред населението.

Гражданите отдавна участват в обмена на лични данни, регистрирани в системата за социално осигуряване, с други административни органи, и   хората могат свободно да научават заплатите си един на друг чрез бърз телефонен разговор с данъчната администрация.

Имплантите използват технологията Near Field Communication (NFC), която се използва и в кредитни карти и са „пасивни“, което означава, че те съдържат данни, които могат да бъдат прочетени от други устройства, но не могат самите те да четат информация.

Въпреки факта, че те са малки, имат възможност да съхраняват билети за влакове, кодове за преминаване, както и достъп до различни устройства и автомати, казват организаторите на промоцията.

Може би трябва да се преосмисли

 

Имплантираните чипове могат да причинят „инфекции или реакции на имунната система“, предупреждава той.

– Но най-големият риск – добавя той – „съществува около информацията, която се съдържа в чипа“.

„В момента данните, събрани и предавани с помощта на микрочип, са малки по обем, но обемът им ще нараства“, казва ученият.

Истинският въпрос е какви данни ще се събират и кой ще ги използва, добавя той.

„Ако в чипа се появи информация за медицински проблем със здравето веднъж на чип, кой ще я научи и кога?“, пита той.

Ben Libberton изразява загриженост, че „колкото повече данни се съхраняват на едно място, толкова по-голям е рискът, че това може да се използва срещу нас“.

Източник: https://www.yahoo.com/news/microchips-under-skin-technophile-swedes-033147071.html

А вие какво мислите за тези чипове: Дали са от полза за човечеството или са зло?

 

© 2018 Nepoznato.energetika-bg. com All rights reserved!

Още по темата:

 

 

13 -годишният Джереми, който се върна от отвъдното: Светът го очаква атомна война, а след това инвазия на извънземни (видео)

Много хора вярват, че има извънземни. Някои дори твърдят, че извънземните отдавна контролират Земята. Но какво ще стане, ако извънземните всъщност са камуфлаж на някои космически демони? Това твърди 13-годишният… Continue reading „13 -годишният Джереми, който се върна от отвъдното: Светът го очаква атомна война, а след това инвазия на извънземни (видео)“

Вече е твърде късно: Тоталното следене на всеки и всичко (видео)

Потребител в Twitter с името @0XDEDBEEF е публикувал кратко видео, показващо принципа на камерите за наблюдение по улиците на Китай. „Китайската система за наблюдение“, е озаглавен този видеоматериал. Видеото показва… Continue reading „Вече е твърде късно: Тоталното следене на всеки и всичко (видео)“

Зловещите пророчества на Джордж Оруел, които започват да се случват

© 2018 Nepoznato.energetika-bg. com All rights reserved!

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *