„1 Anunnaki“: Забраненият преди 15 години филм изведнъж излиза на екран! (видео)

Преди около 15 години, не много известният, но не и напълно неизвестен американски режисьор Jon Gress започва да работи над обикновен, по днешните стандарти, фантастичен филм, същността на който е следната:

Преди няколко хиляди години някаква свръхраса идва на Земята, превръщайки местните туземци в повече или по-малко технологичен вид,   оставя генетично модифицирани „наблюдатели“ и после изчезва в неизвестна посока. А след известно време, тази свръхраса се връща приблизително през 2006 година – годината на обещаната премиера на филма.

Сюжетът днес не е особено оригинален и през последните години се появиха много подобни филми, като се започне с поредицата „The Visitor“ и се завърши с „Колонията“. Но за 2006 г. това би било филмова бомба, така че Джон Грес, имайки зад гърба си известен брой филми, бързо събира пари за проекта и започва работа.

Обаче минава една година, после втора, идва и 2012 г., а филмът така и не се появява. Когато попитали Грес защо се е забавил толкова този филм, той объркано обяснил, че екипът няма достатъчно пари.

Изглеждало доста странно, защото капитализмът си е капитализъм. Идеята за филма била дотолкова касова, че лесно е могла да бъде присвоена от някоя от великите фигури на Холивуд и да я пусне под своето име, както вече се е случвало неведнъж. Но филмът никога не се появи. Защо?

Оказва се, че режисьорът е направил една много, много голяма грешка. Под влиянието на книгите на Захария Ситчин, Джон Грес взел, че нарекъл всички неща със собствените им имена. Тоест нарекъл е анунаките раса, на която според сценария на филма,  принадлежи планетата Земя. А филмът също получава името „Анунаки“:

И тази дума „ануннаки“ за голяма изненада на режисьора предизвикала много голямо раздразнение у властите, чиито представители многократно предлагали на Джон да промени нещо във филма. Но тъй като той се оказал упорит човек, филмът тайно е погребан, и било невъзможно продължаването на снимките.

През 2016 г. отчаяният Джон пуска сценария на филма на amazon, надявайки се, че някой би се заинтересувал от него и би станало възможно да продължи работата.

Но и там нямал късмет, докато внезапно през 2017 г. булото на неуспехите изведнъж пада и над филма отново започва да се работи. Може би ще се появи на екраните още тази година.

В по-късните си интервюта Джон Грес казва, че хората от властта мотивирали действията си с това, че филмът може да предизвика нежелана паника сред населението, така че трябвало да се променят някои неща.

Само че и преди, и след „Анунаки“ в САЩ излизат невероятен брой филми за поробването на планетата от извънземните. Дори когато през 1988 г. излиза филмът „«They live», никой в ​​паника не започва да стреля по съседите и цивилизацията не се разпада.

Вследствие на това възникват поне два въпроса.

Първият въпрос: Защо „Анунаки“ е забранен, а «They live» е разрешен? Какво толкова специално има в него?

Въпрос втори: Защо властите изведнъж отново позволиха да се продължи работата по филма?

Отговорът на първия въпрос вече посочихме по-горе. Това означава, че филмът има лошо име, наричайки всичко много директно, филмът е фантастика, а не патриотичен екшън, призоваващ човечеството да воюва с нашествениците и да се освободи.

Вторият въпрос обаче изглежда доста по-важен и по-интересен: Не е ясно защо сега го разрешават? Дали някаква сила е решила, че е време хората да разберат цялата истина?

© 2018 nepoznato.energetika-bg. com All rights reserved!

Още по темата:

© 2018 nepoznato.energetika-bg. com All rights reserved!

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *