На Канарите заснеха как Луната „пада“ на Земята (видео)

Фантастичният спектакъл е заснет от очевидци на Канарските острови. Наблюдателите често се събират на * Тейде, за да наблюдават невероятния изгрев.

На кадрите залязващата зад вулкана Тейде Луна изглежда така, сякаш пада на Земята. За снимките операторът е използвал   дългофокусен обектив, разположен на 16 километра от върха на вулкана.

Намиращите се в този момент на върха хора наблюдавали изгряването на Слънцето, което било зад оператора, който снимал спътника на Земята.

Видеоклипът, публикуван в интернет, предизвика не само възхищение.

Някои наистина се се изплашиха от това „падане“. НАСА дори трябваше да коментира видеоклипа и да обясни защо Луната на кадрите е толкова огромна и защо изглежда така, сякаш всеки момент ще смачка хората.

Credit & Copyright: Daniel López / IAC

Details: https://apod.nasa.gov/apod/ap180604.html
Music: Dan Silva „Piano della Moon“

* Тейде е вулкан на остров Тенерифе, Канарски острови, Испания. Висок е 3 718 метра над морското равнище, което го прави най-високата точка в Испания и най-високата точка в Атлантическия океан.

© 2018 nepoznato.energetika-bg. com All rights reserved!

Още по темата:

  •  

MARS ANOMALIES and BEYOND: Астронавтите са заснели на Луната десетки изкуствени структури! (видео)

Ето какво пише в Ютуб на канала на MARS ANOMALIES and BEYOND: „Аз считам, че американските астронавти са били изпратени на Луната за да разгледат и заснемат древните, или не… Continue reading „MARS ANOMALIES and BEYOND: Астронавтите са заснели на Луната десетки изкуствени структури! (видео)“

© 2018 nepoznato.energetika-bg. com All rights reserved!

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *