Известни учени твърдят: На Луната е имало живот!

Двама видни планетолози са открили, че в миналото на Луната може да са съществували условия за съществуването на прости форми на живот, пише журналистът от Independent Андрю Грифин.

Според изчисленията им това може да е било преди 4 милиарда години, а също и в друг период – на пика на вулканичната дейност, преди 3,5 милиарда години.

„В този период Луната е изхвърляла огромни обеми много горещи газове, включително водна пара. Тези газове са могли да се превърнат в течна вода на повърхността на небесното тяло, както и да се образува атмосфера, която е възпрепятствала изпарението на водата.“ – се казва още в статията.

„Ако течна вода и значителна атмосфера е имало на младата Луна за дълги периоди, то, както ние считаме, лунната повърхност би могла да бъде годна поне за временно обитаване“,

– казва астробиологът Dirk Schulze-Makuch (Washington State University), който е написал научна статия, заедно с професора по планетология и астробиология Ian Crawford (Лондонски университет).

А как биха могли да попаднат там живи същества? Учените смятат, че това е било възможно при падането на метеорит на Луната.

По материали на independent.co.uk/

© 2018 nepoznato.energetika-bg. com All rights reserved!

Още по темата:

  •  

Уфологът Скот Уоринг откри на Луната „изумруден град“ (видео)

Известният тайвански уфолог Скот Уоринг събщи за новата си невероятна находка. Според изследователя той е изследвал на 18 юли снимки от повърхността на Луната, получени от НАСА, и е открил… Continue reading „Уфологът Скот Уоринг откри на Луната „изумруден град“ (видео)“

  •  

 

Уфолози откриха четириъгълен вход в подземна база на извънземните на Луната (видео)

На видимата страна на Луната се намира планинският хребет Апенини, на северната част на който е разположен ударният кратер Арат. Той е получил името си в чест на древногръцкия астроном… Continue reading „Уфолози откриха четириъгълен вход в подземна база на извънземните на Луната (видео)“

Американските астронавти са открили на Луната градове и съоръжения на извънземните (видео)

© 2018 nepoznato.energetika-bg. com All rights reserved!

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *