НАСА публикува запис на смразяващи звуци, идващи от Сатурн (видео)

Учени от НАСА публикуваха аудиозапис с  „разговорите“ на Сатурн и неговия шести по големина спътник Енцелад. Експертите наричат ​​това на шега „плашеща музика“, но, разбира се, подчертават, че всъщност няма нищо ирационално.

Изследователите просто са преобразували в звук плазмените вълни, които се движат от газовия гигант да една от луните му. Този сигнал е бил получен през 2017 г. от автоматичната междупланетна станция „Касини“, която завърши мисията си миналата година.

Като включите видеоклипа по-долу, ще можете да чуете този „разговор“ с ушите си.

Служителите на НАСА разказват, че подобни плазмени вълни възникват, когато частици от йонизиран газ изпълняват сложни осцилаторни движения, изложени на въздействието на магнитни и електрически полета.

Антените и сензорите на „Касини“ успешно са регистрирали радиоизлъчването на планетата, а сега американските експерти са го преобразували в аудио. Изследователите съобщават, че оригиналния звуков файл е дълъг 12 и половина минути, но те го ускорили до половин минута, за да постигнат по-впечатляващ ефект.

Струва си да се отбележи, че полученият запис звучи много необичайно и донякъде плашещо. Или може би Сатурн действително си говори така със своите спътници, защото има теория, че нашата Земя е жив организъм, нещо като суперразум.

Защо това да не може да бъде присъщо и на Сатурн и неговите луни, а също и на всички планети и звезди във Вселената?

© 2018 nepoznato.energetika-bg. com All rights reserved!

Още по темата:

  •  

Шокиращо откритие: На спътника на Сатурн- Енцелад- е намерен източник на живот

Международна група астрономи е установила, че на спътника на Сатурн -Енцелад- има всички необходими условия за зараждането на живот. Според констатациите на изследователите,  на спътника на Сатурн има хидротермална активност,… Continue reading „Шокиращо откритие: На спътника на Сатурн- Енцелад- е намерен източник на живот“

© 2018 nepoznato.energetika-bg. com All rights reserved!

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *