Извънземните вече са онлайн? Канадски телескоп улови странен, много странен сигнал от дълбокия Космос!

Остава да разберем какво е това.

Кратък радиосигнал, изпратен  през цялата Вселена от неизвестен източник, е засечен с най-новия телескоп Chime в Канада, съобщава Daily Mail.

Сигналът, отнасящ се към категорията „бързи радио изблици“ (FRB), е продължил само няколко милисекунди.

Според учените, това е първият получен от Космоса радиосигнал с честота под 700 MHz – такива нискочестотни FRB никога преди не са били засичани.

Въз основа на това, те считат, че независимо от това какъв е бил този източник, получил кодов номер FRB 180725A, очевидно е изключително мощен.

Бързите и мощни радиосигнали са изключително голяма рядкост. Първият такъв радиосигнал бе записан през 2007 г., а оттогава са засечени малко повече от двадесет.

Учените все още не знаят откъде идват. Има предположения, че това са последици от експлозия на черна дупка или послание на развита извънземна цивилизация.

Радиосигналът е бил открит за първи път от канадския радиотелескоп CHIME, пуснат в експлоатация преди по-малко от година.

Вдлъбнати цилиндри с дължина 100 метра, от които се състои CHIME,  са уловили сигнала на 25 юли 2018 г.

CHIME е предназначен да записва сигнали, изпратени във време, когато Вселената е била на 6-11 милиарда години.
Учените казват, че мистериозният източник е изпращал подобен сигнал многократно.

Астрофизикът Ави Лейб казва:

„Бързите радиосигнали притежават изключителна яркост, имайки предвид тяхната краткост и далечен произход, и ние не можем засега да определи със сигурност техния естествен източник.

Версията за изкуствения им произход заслужава внимание и проверка. „

Загадката на тези сигнали е в това, че учените досега не са успели да определят какъв предавател може да изпрати тези кратки и ясни светкавични радиовълни.

А може би все пак са извънземни същества?

По материали на http://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-6018923/Scientists-pick-mysterious-radio-signal-deep-space.html

© 2018 nepoznato.energetika-bg. com All rights reserved!

Още по темата:

На Хеопсовата пирамида са открити извънземни послания

Някои предполагат, че на мъжа, направил странната находка, са му се присънили първите кадри от филма „Петият елемент“, чието действие също започва в Египет с извънземни същества Едно от посланията… Continue reading „На Хеопсовата пирамида са открити извънземни послания“

 

Шокиращо откритие в Хеопсовата пирамида в Гиза: Извънземен трон за междузвездни пътешествия!

В мистериозната огромна кухина, с дължина най-малко 30 метра, която бе открит в Голямата пирамида в Гиза,  може да се крие железен трон, изработен от метеоритно желязо. Археолозите смятат, че… Continue reading „Шокиращо откритие в Хеопсовата пирамида в Гиза: Извънземен трон за междузвездни пътешествия!“

Сензационна новина: Датата на първата среща на хората с извънземни е указана на Хеопсовата пирамида

© 2018 nepoznato.energetika-bg. com All rights reserved!

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *