Най-бързото същество на Земята развива скорост до 724 км/ч!

Учени от Технологичния институт в Джорджия са открили червеобразен организъм, който е най-бързото известно същество на нашата планета.

Едноклетъчното пресноводно Spirostomum ambiguum е с дължина само 4 милиметра, но може да се ускори до 200 метра в секунда на квадрат и да развие скорост до 724 км / ч.

Този „червей“ се движи в пространството с помощта на ресни и съкращения на тялото си. За няколко милисекунди той може да се „свие“ до 60%. Как Spirostomum ambiguum успява да извършва такива трикове и да не се увреди, учените все още не знаят. Но те възнамеряват да открият това в по-нататъшни изследвания, за които американската Национална научна фондация е отпуснала четиригодишен грант.

Получените данни могат да послужат като основа за създаване на ново поколение роботи.

„Искаме да създадем компютърен модел на Spirostomum ambiguum за да разберем как една клетка постига това ускорение и какви „молекулярни пружини“ използва за увеличаване на мощността.

Ако разберем принципа на тяхната работа, тогава ще се опитаме да проектираме енергоемки високоскоростни мини роботи „, казва ученият Саад Бхамла.

© 2018 nepoznato.energetika-bg. com All rights reserved!

Още по темата:

 

Илон Мъск предсказа появата на свръхжесток диктатор, който обаче няма да е човек!

Ексцентричният американски милиардер Илон Мъск, който не се колебае да прави различни фантастични изявления, разочарова феновете си с поредната зловеща прогноза. 46-годишният предприемач твърди, че ни очаква появата на най-безсърдечния,… Continue reading „Илон Мъск предсказа появата на свръхжесток диктатор, който обаче няма да е човек!“

Конспирации: Земята е гигантски организъм с единно съзнание

© 2018 nepoznato.energetika-bg. com All rights reserved!

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *